Actualitate

Proces reluat în cazul confiscării averii chestorului Păcurar, fostul şef al Poliţiei Cluj

Curtea de Apel Cluj a decis repunerea pe rol a dosarului în care Agenţia Naţională de Integritate cere confiscarea unei sume importante din averea chestorului de poliţie Ioan Păcurar, fost şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

După ce instanţa de judecată a decis că procesul confiscării averii chestorului Păcurar să se desfăşoare în şedinţă secretă, pentru ca jurnaliştii să nu afle modul în care poliţistul şi-a adunat averea, procesul a ajuns la final cu o soluţie ciudată: repunerea pe rol a cauzei, scrie evz.ro.

După mai multe amânări de pronunţare, judecătorii au decis la termenul din data de 26 mai 2104, repunerea dosarului pe rol şi fixarea unui nou termen de judecată pentru data de 16 iunie 2014. În acest dosar, chestorul Păcurar a chemat ca martori membrii familiei lui dar şi pe naşul său de cununie, milionarul Ovidiu Turcu, pentru a spune cum a fost ajutat financiar.


Nu poate justifica 200.000 de euro

Problemele de integritate ale chestorului Păcurar au apărut în 2011, când a organizat o mega-petrecere de botez pentru fiul său, la care a invitat 400 de invitaţi, între care mulţi dintre şefii instituţiilor de stat din Cluj-Napoca. Petrecerea a avut loc la Grand Hotel Italia, un local de cinci stele şi pretenţii pe măsură, suma adunată de familia chestorului, sub formă de "dar" fiind de 68.000 de euro şi 96.000 de lei.

În 2012, ANI a finalizat raportul de control şi a stabilit că Ioan Păcurar nu poate justifica suma de 718.847 lei, aproximativ 189.143 euro, "între averea dobândită şi veniturile realizate de către Păcurar Ioan în perioada exercitării funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj". Inspectorii de integritate au stabilit că pentru anii 2001, 2003, 2004, 2008, 2009 şi 2012, familia poliţistului a cheltuit mai mult decât a câştigat şi nu poate să explice acest paradox. Mai exact, în anii invocaţi, familia Păcurar a adunat din salarii şi alte venituri suma de 840.164 lei şi a cheltuit 1,55 milioane de lei.


Naşul de cununie al poliţistului este un celebru om de afaceri clujean, Ovidiu Turcu, care este proprietarul unor afaceri importante din judeţul Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter