Actualitate

Europarlamentare 2014. Au dus alegătorii cu microbuzul la vot și i-au “mituit” cu înghețată - FOTO

PDL Cluj a trimis o plângere către Biroul Electoral Județean (BEJ) prin care solicită să fie luate măsuri împotriva viceprimarului comunei Chinteni, Miron Teodor. Acesta a încălcat legea și riscă să fie pedepsit penal dacă se dovedesc reale faptele prezentate de PDL Cluj.

“Menţionăm faptul că viceprimarul Miron Teodor a transportat alegătorii din satul mai sus menţionat, către secţiile de votare, cu autoturismul Mercedes, cu numărul de înmatriculare CJ99CCD, proprietate a Şcolii din comuna Chinteni, iar după votare a împărţit acestor cetăţeni îngheţată, faptă care este sancţionată de Art. 386, Alineatul 1- Coruperea alegătorilor- din Codul Penal”, se arată în sesizarea PDL Cluj.

În judeţul Cluj s-au amenajat 653 de secţii de votare, dintre care 181 sunt în reşedinţa de judeţ. Pe listele de vot sunt trecuţi 599.262 de clujeni cu drept de vot. Cei mai mulţi votanţi sunt din oraşul Cluj-Napoca (272.467 de persoane), iar în mediul rural, în comunele Floreşti (17.800 de persoane) şi Gilău (6.656 de persoane). Cel mai mic număr de votanţi din judeţul Cluj îl găsim în comuna Ploşcoş, 594 de oameni.

abonare newsletter