Actualitate

Papa Francisc, în vizită la Betleem

Papa Francisc a ajuns la Betleem, în Teritoriile palestiniene, după ce sâmbătă s-a aflat la Amman, în cadrul turneului său în Orientul Mijlociu.

În Iordania, Papa Francisc a lansat apel fervent pentru libertate religioasă în întreaga regiune. El își începe pelerinajul în Teritoriile palestiniene și în Israel la Betleem, locul nașterii lui Iisus, potrivit tradiției creștine. El urmează să oficieze aici o slujbă, în fața bisericii Nașterii Domnului din Piața Ieslei, pentru 9.603 de privilegiați care au primit invitații. Aceasta va fi cea de-a doua sa baie de mulțime, după ce de la Amman, unde s-a deplasat într-o mașină decapotabilă, relatează Agerpres.

Șeful Bisericii catolice a sosit la Betleem venind de la Amman, la bordul unui elicopter militar iordanian. El a fost întâmpinat de președintele palestinian Mahmoud Abbas care l-a îmbrățișat la sosire.


Suveranul Pontif va vorbi de asemenea cu copii din tabăra de refugiați Dheisheh, apoi va lua masa cu familii palestiniene defavorizate, înainte de a pleca după-amiază spre Tel Aviv, pentru o vizită oficială în Israel.

abonare newsletter