Actualitate

Cutremur de 6,5 grade. În ce zone din România a fost resimțit

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă, la ora 12.25.

Cutremur de 6,5 grade. În ce zone din România a fost resimțit Cutremur de 6,5 grade. În ce zone din România a fost resimțit

Cutremurul a avut loc în Marea Egee, la o adâncime de doi kilometri și a fost simţit şi la Bucureşti şi în judeţe din sudul României, a declarat pentru Mediafax, directorul Institutului Național de Fizică a Pământului, Constantin Ionescu.

Ionescu a mai spus că acest cutremur, fiind unul de suprafaţă, produce efecte pe o arie foarte mică, în zona epicentrală, faţă de seismele din Vrancea, care produc efecte pe o arie foarte mare.


El a precizat că în zona Vrancea nu s-a produs, sâmbătă, niciun cutremur.

În Grecia, cutremurul s-a resimțit la o magnitudine de 7,2 grade și s-a simţit puternic în nord-estul Greciei, dar şi în Istanbul, situat în Turcia vecină. Nu au fost înregistrate victime, iar daunele materiale au fost nesemnificative, conform informaţiilor preliminare anunţate de autorităţile elene.


Conform realitatea.net, trei alte cutremure s-au produs în Marea Egee în intervalul imediat următor, într-un perimetru de câteva sute de kilometri. Unul dintre cutremure a avut o magnitudine de 4, altul de 5, altul de 5,3.

abonare newsletter