Actualitate

EXCLUSIV. James Blunt va cânta la inaugurarea Sălii Polivalente. VIDEO

James Blunt va concerta la Cluj-Napoca cu ocazia inaugurării Sălii Polivalente. Site-ul oficial al cântăreţului confirmă faptul că pe 31 octombrie acesta va susţine un concert la Cluj-Napoca la Sala Polivalentă. Reprezentanţii municipalităţii nu au confirmat, deocamdată, informaţia.

Sala Polivalentă va fi inaugurată la sfârşitul lunii octombrie, lucrările fiind acum pe ultima sută de metri. În data de 15 septembrie lucrarea va fi predată Primăriei Cluj-Napoca, potrivit termenului prevăzut în contract, dar inaugurarea oficială va avea loc în 31 octombrie.

Cristian Maniţiu director executiv zonal CON-A Sibiu a declarat că lucrările la Sala Polivalentă sunt în grafic şi se vor încheia pe data de 15 septembrie, urmând ca în 31 octombrie să aibă loc inaugurarea oficială.


Potrivit surselor monitorulcj.ro, concertul susţinut de James Blunt se va desfăşura în cadrul festivalului TIMAF.

Sala Polivalentă va permite organizarea de concerte cu un public de până la 10.000 de persoane deoarece tribuna dinspre strada Uzinei este retractabilă şi în locul ei se poate monta o scenă. Pardoseala de sport este demontabilă şi  poate fi scoasă în cazul organizării de concerte astfel nu se deteriorează nimic. 


Lucrările sunt realizate de firma CON-A din Sibiu. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 70 milioane lei. CON-A a mai realizat la Cluj parking-ul de pe strada Primăverii şi a finalizat şi proiectul de la Bosch Jucu. De asemenea, CON-A a fost una din firmele care a contribuit şi la ridicarea Cluj Arena.

James Hillier Blount, cunoscut sub numele de James Blunt (Tidworth, 22 februarie 1974) este un cântăreț și un fost militar englez.


Blunt a fost un ofițer în Life Guard, un regiment de cavalerie a armatei britanice și a participat în războiul din Kosovo.

Blunt și-a făcut apariția în anul 2004 prin lansarea primului său album “Back to Bedlam”.


Ce-al doilea album „All the Lost Souls” realizat în 2007 a dominat topurile din peste 20 de țări. În 2013 a fost lansat cel de-al patrulea album „Moon Landing” care a ajuns pe locul patru în UK Singles Chart.

Blunt a vândut peste 20 de milioane de albume în întreaga lume cu albumul de debut “Back to Bedlam”, fiind cel mai bun album de vânzare a anilor 2000 în Regatul Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord. El a primit mai multe premii și nominalizări, câștigând de două ori Brit Awards, de două ori MTV ​​Video Music Awards, două premii Ivor Novello, precum și cinci nominalizări la premiul Grammy.


Artistul britanic James Blunt a mai cântat în România, la Bucureşti, în 21 februarie 2009 la Sala Polivalenta. James Blunt a sosit în România cu o zi înaintea concertului şi a fost însoţit de o echipă numeroasă de tehnicieni, sunetişti, instrumentişti, dar si apropiaţi - în total 35 de persoane.

Înainte de concertul de la Cluj-Napoca James Blunt va susţine un concert în Cehia, iar după concertul de la inaugurare Sălii Polivalente artistul va cânta în Dublin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter