monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cum au crezut doi bulgari că pot face o mică avere la o casă de schimb valutar din Cluj

La data de 17 mai, ora 13:00, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de o angajată a unei case de schimb valutar că ar fi fost înşelată în contexul efectuării unei tranzacţii.

sursa foto: pressalert.ro

Un bărbat s-a prezentat la o casă de schimb valutar de pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru a  schimba 5.000 de euro în suma echivalentă în moneda naţională.


În acest context, acesta ar fi profitat de neatenţia angajatei şi ar fi înşelat-o cu 2.500 de euro, fapt constatat de femeie după ce bărbatul ar fi părăsit unitatea economică.

Ca urmare a activităţilor investigative efectuate de poliţişti, a fost identificat mijlocul de transport cu care circula bărbatul, acesta fiind depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Negreni, însoţiţ de un alt bărbat.

Procedându-se la legitimarea conducătorului autoturismului şi a pasagerului, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni bulgari în vârstă de 47, respectiv de 49 de ani.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

În cauză, se efectuează cercetări faţă de bărbatul de 47 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 11.012 lei, echivalentul a 2500 euro şi a fost recuperat integral de către poliţişti.