Actualitate

Bosnia și Serbia se confruntă cu cele mai abundente ploi din ultimii 120 de ani!

Alte şapte victime ale inundaţiilor din Bosnia au fost descoperite sâmbătă, ridicând la 11 bilanţul morţilor în această ţară, în timp ce în Serbia vecină au fost evacuate peste 15.000 de persoane până în prezent.

Sursa foto: reuters Sursa foto: reuters

"La Doboj (nord), au fost descoperite şase cadavre în zona în care apele s-au restras", a declarat Milorad Dodik, preşedintele Republicii Srpska, entitatea sârbilor din Bosnia, unde se află Doboj.

O altă victimă a fost descoperită la Samac (nord).


Bosnia, la fel ca Serbia, nu s-a confruntat cu ploi atât de abundente de 120 de ani, anunță Mediafax.

Aceste noi victime ridică la 11 bilanţul morţilor în inundaţiile din Bosnia, unde mai multe oraşe şi zeci de sate au fost acoperite de ape începând de miercuri. Zeci de mii de persoane au rămas blocate în casele lor, în timp ce unele localităţi au fost evacuate în întregime în urma alunecărilor de teren.


De joi, peste 15.000 de persoane au fost evacuate din circa zece oraşe sinistrate din Serbia. În această ţară, această "catastrofă naturală oribilă", potrivit declaraţiilor premierului Aleksandar Vucici, a provocat moartea a trei persoane până joi. Dar noi victime au fost semnalate sâmbătă de echipele de salvare.

Autorităţile au decis să nu dezvăluie numărul morţilor înainte de sfârşitul operaţiunilor, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de salvare, Predrag Marici. "Am descoperit un anumit număr de cadavre la Obrenovaţ (în apropiere de Belgrad). Oamenilor le este teamă de ce s-ar putea descoperi după retragerea apelor", a declarat premierul sârb în cadrul unei conferinţe de presă.


Situaţia rămâne foarte dificilă în regiunea Bijeljina, în nord-estul Bosniei, unde autorităţile au început sâmbătă evacuarea populaţiei din patru sate, şi la Obrenovaţ, în Serbia, unde toţi locuitorii, respectiv 20.000 de persoane, vor fi evacuaţi, a declarat Marici.

abonare newsletter