Actualitate

UPDATE - 3 ZILE DE DOLIU național în Turcia, în urma MORȚII celor 205 mineri - VIDEO

Turcia a decretat trei zile de doliu naţional în urma accidentului minier din vestul ţării, soldat cu moartea a 205 persoane, potrivit unui bilanţ provizoriu, a anunţat miercuri biroul de presă al premierului Recep Tayyip Erdogan

UPDATE: Trei zile de doliu național

"Din cauza catastrofei produse în mina din Soma, au fost decretate trei zile de doliu începând de (marţi) 13 mai", potrivit unui comunicat.


Potrivit ultimelor infomrații numărul morților a crescut cu trei, ajungând la 205. De asemenea, 363 de mineri au fost salvaţi iar aproape 200 de mineri sunt în continuare blocaţi sub pământ, în pofida eforturilor depuse de echipele de salvare.

În urma accidentului, premierul Recep Tayyip Erdogan, şi-a anulat o vizită în Albania, mergând, ieri după-amiază la locul tragediei. Preşedintele Greciei, Abdullah Gül şi-a anulat, la rândul său, o vizită în China şi urmează să se deplaseze mâine la Soma.


--------------------------------------------

Cel puţin 201 persoane au murit şi alte câteva sute au rămas blocate în subteran în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din vestul Turciei, a anunţat miercuri ministrul turc al Energiei.


Un număr de "201 angajaţi au murit", a declarat ministrul Energiei Taner Yildiz, subliniind că bilanţul riscă să crească.

"Intrăm într-o fază mai critică. Pe măsură ce timpul se scurge, ne apropiem cu paşi mari de un deznodământ nefavorabil", a avertizat ministrul.


Şaptesute optzeci şi şapte de angajaţi se aflau în mina din provincia Manisa (vest) în momentul producerii exploziei, iar peste 400 dintre ei rămân în continuare blocaţi în subteran, a declarat ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, precizând că patru mineri salvaţi sunt grav răniţi.

"Bilanţul morţilor, care deja este foarte ridicat, ajunge într-un punct foarte îngrijorător. Dacă a fost neglijenţă, nu vom închide ochii. Vom lua toate măsurile necesare, între care măsuri administrative şi legale", a adăugat el. 


Alţi 80 de mineri sunt răniţi, dintre care patru grav.

"Ne temem că acest număr va creşte în continuare deoarece cei care au venit în ajutor ar putea să se alăture răniţilor şi să fie afectaţi de fum", a explicat ministrul.

În cursul nopţii, echipele de salvare au extras încet răniţii, majoritatea suferind de dificultăţi respiratorii grave, în faţa sutelor de colegi şi a membrilor familiilor lor.

Etichete: morti explozie
Ultimele Stiri
abonare newsletter