monitorulcj.ro Menu
Actualitate

AUSTRIA, CÂȘTIGĂTOAREA EUROVISION 2014. Pe ce loc s-a clasat România! - VIDEO

Conchita Wurst din Austria a câştigat competiţia Eurovision 2014, ce a avut loc sâmbătă seară, la B&W Hallerna din Copenhaga în timp ce Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat doar pe locul al 12-lea .

Travestitul Conchita Wurst din Austria a câştigat competiţia Eurovision 2014

Eurovision Song Contest 2014 s-a desfăşurat în Copenhaga după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Astfel, ediţia din 2015 a concursului Eurovision se va desfăşura în Austria, după ce Conchita Wurst a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Rise like a Phoenix", care a obţinut un total de 290 de puncte.


"Această seară le este dedicată tuturor celor care cred într-un viitor cu pace şi libertate. Suntem uniţi şi suntem de neoprit", a declarat Conchita Wurst.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.


Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), au concurat în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa "Miracle", compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

Reprezentanţii României au obţinut un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte au fost acordate României de Moldova - 12, Spania, Austria, Israel şi Malta - câte 8.


La rândul său, România a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte - Ungariei şi 8 puncte - Austriei.

"Vă mulţumim tuturor pentru susţinere. Ne-am dorit să vă facem mândri şi sperăm că am reuşit. Credeţi în continuare în miracole şi se vor împlini", este mesajul publicat de Paula Seling şi Ovi pe pagina de Facebook.