Actualitate

Clujenii au vizionat peste 400 de reclame în Noaptea Devoratorilor de Publicitate

Clujenii au umplut vineri seara sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților unde au vizionat peste 400 de reclame în cele 8 ore cât a durat Noaptea Devoratorilor de Publicitate.

Noaptea Devoratorilor de Publicitate a avut succes și în acest an la Cluj-Napoca, organizatorii  reușind să adune împreună peste 800 de pasionați de publicitate care au putut viziona peste 400 de reclame din toată lumea, realizate între anii 2012 - 2014, în cele 8 ore cât a durat evenimentul.

Calupurile publicitare au fost împărțite în 4 secținui, fiecare dintre acestea fiind separate printr-o pauză.


Gazda evenimenului a fost comediantul Nicu Bendea care întreținut atmosfera cu câteva numere de stand-up comedy după fiecare secțiune.

Clujenii au fost atrași în principal de faptul că multe dintre reclamele vizionate vineri seara nu sunt difuzate și de televiziunile din România.


”Este prima dată când vin la Noaptea Devoratorilor de Publicitate. Anul trecut au fost câțiva prieteni de-ai mei și le-a plăcut foarte mult așa că am spus că trebuie să încerc și eu și într-adevăr a fost frumos. Mi-au plăcut multe dintre reclamele pe care le-am văzut aici și mai ales faptul că au fost de peste tot din lume, reclame care nu se dau în România. Unele au fost comice, altele au avut un puternic mesaj social. Cred că o să mai merg și la edițiile viitoare”, ne-a declarat un spectator din sală.

Dacă unii au mers la eveniment pentru a se relaxa după o săptămână de muncă, alții au venit ”în interes de serviciu”.


”Eu am mai participat și la alte ediții ale Nopții Devoratorilor de Publicitate. Îmi place foarte mult acest eveniment, mă relaxează dar vin la el și oarecum în interes de serviciu. Sunt psiholog și îmi place să analizez mesajele din reclame. Să încerc să interpretez ce a vrut să transmită cel care a realizat reclama și ce impact are ea asupra celor care o vizionează. Unele reclame nu au nici o legătură cu ceea ce vor de fapt să promoveze, altele au o doză de mister, nu știi la ce să te aștepți până la sfârșitul ei și asta te ține în fața ecranului. Reclama e un produs interesant”, ne-a spus o altă spectatoare din sală.

Un alt clujean a rămas impresionat de mesajele sociale pe care le transmit unele reclame.


”Pentru mine este a doua oară când particip la acest eveniment. Cel mai mult îmi plac reclamele cu mesaj social cum sunt cele de ajutorare a oamenilor aflați în necaz sau bolnavi, cele de protejare a mediului și de ce nu cele anti-rasiste sau cele de acceptare a persoanelor cu alte orientări sexuale decât noi. Unele țări sunt mai deschise spre astfel de reclame și le promovează mai mult, altele nu. Trebuie să învățăm să acceptăm faptul că suntem diferiți, să fim mai înțelegători și să ne ajutăm mai mult unii pe alți”, a afirmat un alt participant la eveniment.

Ce este Noaptea Devoratorilor de Publicitate?

Noaptea Devoratorilor de Publicitate este un eveniment internaţional, creat în 1981 de către Jean-Marie Boursicot, care, fascinat fiind de reclame, a început să colecţioneze spoturi publicitare din toată lumea pentru a le prezenta publicului larg într-un spectacol ce îşi propune să transmită publicului emoţiile, artisticul şi caracterul transcendent faţă de limitele culturale ale spoturilor publicitare.


Cel care a adus acest show în România este Dan Chişu, producătorul general al spectacolului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter