Actualitate

Pericol de inundații în șase județe. Află dacă și județul Cluj este printre ele

Mai multe județe din țară, inclusiv județul Cluj, se află sub incidența codului galben de ploi. Pentru un județ a fost emis cod roșu de inundații, iar pentru două județe, cod portocaliu.

Gabriela Oprea, ministrul Afacerilor Interne a anunțat, duminică la prânz, că la această oră, la nivel național, sunt patru județe afectate de precipitațiile abundente: Mehedinți și Gorj sub cod portocaliu, Dolj și Dâmbovița sub cod galben, în cinci localități din aceste județe înregistrându-se probleme din cauza apelor - Motru (jud. Gorj), Podul Grosului, Prunișor, și Bălăcița - toate în Mehedinți și Carpen în județul Dolj.

Duminică la prânz, sunt 65 de locuințe inundate, 10 în localitatea Prunișor, 5 în Podul Grosului și 50 în Bălăcița, toate din județul Mehedinți.


Sunt sub avertizare hidrologică, care vizează creșteri de debite și niveluri ale apelor cu depășiri ale cotelor de atenție și inundație, 6 județe sub cod portocaliu — Caraș Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș — și 9 județe sub cod galben — Mehedinți, Olt, Gorj, Dolj, Caraș Severin, Sibiu, Timiș, Hunedoara și Vâlcea.

Această atenționare este emisă până mâine la ora 14.00.


În plus, au fost emise pentru perioade mai scurte de timp actualizări privind precipitații extinse în județele Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui și local în județul Neamț, până astăzi la ora 15.00.

Totodată, a fost transmisă o atenționare hidrologică de cod roșu pentru râul Motru și afluenții acestuia, în intervalul orar 11.00-18.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter