Actualitate

Beat și fără permis de conducere a ajuns cu mașina în șanț

Un tânăr este cercetat penal după ce s-a urcat beat la volan și a ajuns cu mașina într-un șanț. A refuzat și să i se recolteze probe biologice.

Foto arhiva Foto arhiva

Ieri, la ora 18.19, poliţiştii din comuna Mihai Viteazu au prins un tânăr de 23 de ani, din Turda care a condus un autovehicul pe DN 75, în satul Corneşti, comuna Mihai Viteazu și a fost implicat într-un eveniment rutier, autovehiculul ieşind de pe partea carosabilă în şanţul din partea dreaptă a sensului de mers.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, șoferul nu avea permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Turda pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei, dar acesta a refuzat recoltarea.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

abonare newsletter