Actualitate

LIDL retrage de pe piaţă ciocolată suspectă de salmonella

Un lot de tablete de ciocolată cu nucă de cocos a fost retras de lanţul de magazine Lidl.

Aşa cum Monitorul a scris încă de ieri (citeşte aici), tabletele de ciocolată au fost retrase de pe piaţă după ce, în urma unei analize de autocontrol făcute de magazin, una din probele prelevate din acest lot a ieşit pozitivă pentru salmonella.

Clienţii pot returna tableta cu fulgi de cocos asupra căreia există suspiciuni de infestare cu salmonella “chiar fără a face dovada bonului de casă”, primind contravaloarea produsului, scrie Mediafax.


Până în momentul de faţă nu s-au înregistrat reclamaţii referitoare la acest produs, susţin reprezentanţii Lidl.

Suspiciunea de contaminare cu salmonella a produsului a apărut după ce, în cadrul analizelor de autocontrol efectuate de magazin, au fost analizate două probe, la un laborator din Germania, dintre care una a ieşit pozitivă pentru această bacterie. Drept urmare, Lidl a retras toate produsele din acel lot şi a făcut şi rechemarea în rândul populaţiei.


O alertă privind o posibilă contaminare cu salmonella a unor tablete de ciocolată de origine poloneză a fost dată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în 25 aprilie, a declarat pentru Mediafax directorul Direcţiei Audit din ANSVSA, Monica Neagu.

Salmonella, una din cele mai răspândite bacterii alimentare, are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar două sunt patogene pentru om. După depistarea bacteriei, trebuie să se facă tipizarea pentru a se vedea despre ce serotip este vorba. Analizele pentru tipizarea salmonella durează între şapte şi 10 zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter