monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Balenă în pragul EXPLOZIEI. Teama cu care trăiesc locuitorii unui orăşel din Canada

Locuitorii dintr-un orășel de pe insula canadiană Newfoundland se tem că leșul unei balene albastre, eșuat la țărm săptămâna trecută, ar putea exploda, așa cum s-a întâmplat anul trecut, în Insulele Feroe, când un biolog a încercat să disece un cașalot, relatează BBC.

Exemplarul cu o lungime de 25 de metri, eșuat pe plaja din Trout River, ar face parte dintre cele câteva balene care au murit acum câteva săptămâni din cauza gheții, consideră oamenii de știință.

Potrivit autorităților locale, cadavrul este plin de metan, acumulat în urma procesului de descompunere, și poate exploda oricând, însă instituțiile locale și cele federale nu se decid a cui este responsabilitatea privind mutarea balenei, scrie evz.ro.


Secretarul primăriei, Emily Butler, susține că orășelul cu o populație de 600 de locuitori nu are resursele necesare unei asemenea operațiuni, în timp ce oficialii guvernamentali consideră că autoritățile locale trebuie să rezolve această problemă.

"E foarte dificil să-i ținem pe curioși departe, oamenii sunt atrași de faptul că nu au ocazia prea des de a vedea o balenă albastră", spune Butler.