Actualitate

UPDATE: CSM a încuviinţat arestarea preventivă a lui Stan Mustaţă

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, marţi, reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea DNA, care îl cercetează pentru fapte de corupţie.

Judecătorul din dosarul ICA - Voiculescu, Stan Mustață, ridicat de DNA Judecătorul din dosarul ICA - Voiculescu, Stan Mustață, ridicat de DNA

UPDATE 14.26 Stan Mustaţă poate fi arestat

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, marţi, reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea DNA, care îl cercetează pentru fapte de corupţie.

"În şedinţa din data de 29 aprilie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti ", se arată într-un comunicat de presă al CSM.


Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, a precizat sursa citată.

UPDATE 12:16 Judecătorul Stan Mustaţă audiat la DNA

Judecătorul Stan Mustaţă a plecat, marţi, de la DNA, după aproape patru ore de audieri, el declarând că procurorii l-au pus sub învinuire şi că aceştia susţin că un prieten de-al său s-ar fi întâlnit cu un prieten al lui Dan Voiculescu, pentru a fi dată o soluţie favorabilă în dosarul ICA.


Surse din cadrul DNA spun că este vorba despre o anchetă majoră și că Stan Mustață, alături de alte persoane, ar fi încercat să influențeze rezultatul unor procese. Același surse spun că judecătorul ar fi cerut bani și în alte dosare.

La ieşirea din sediul DNA Stan Mustaţă a spus că probele anchetatorilor nu sunt concludente şi nici suficiente pentru formularea unor acuzaţii. Judecătorul a admis însă că la dosar există înregistrări ambientale, făcute de anchetatori, cu tehnică montată în biroul unui prieten de-al său, "Boraci Ioan", care deţine o fermă însă a afirmat că nu a vorbit vreodată cu el despre chestiuni precum intervenţii în dosare sau primirea unor bani ori bunuri.


---------------------------------------------------

Magistratul Stan Mustață, președintele completului de judecată al dosarului privatizării ICA), a fost ridicat din biroul său de la Curtea de Apel Bucureşti marți dimineața, fiind acuzat de luare de mită pentru influențarea rezultatului unor procese în dosarul în care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte 11 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).


Stan Mustață a făcut parte și din completul care a judecat dosarul lui Mihai Stoica, managerul clubului Steaua.

Ultimele Stiri
abonare newsletter