Actualitate

CONFLICTELE din Ucraina: Un ELICOPTER MILILAR a fost ATACAT la Kramatorsk

Persoane necunoscute au atacat cu arme automate, miercuri seara, la Kramatorsk, în estul Ucrainei, un elicopter militar ucrainean de tip Mi-8, a anunţat directorul Centrului naţional de cercetări politico-militare, Dmitri Tîmciuk, citat de presa ucraineană.

Potrivit agenţiei oficiale Ukrinform, persoane necunoscute au atacat elicopterul cu arme automate de calibru 5,45 mm, în jurul orei locale 20.00 (20.00, ora României), în timp ce elicopterul militar era deasupra oraşului Kramatorsk.

Potrivit lui Tîmciuk, incidentul nu s-a soldat cu victime.


Surse din cadrul Ministerului ucrainean de Interne au confirmat că elicopterul atacat aparţine forţelor militare ale Ucrainei.

Un incident similar a avut loc marţi, când un avion militar ucrainean a fost atins de proiectile de artilerie lansate de miliţiii separatiste proruse la Slaviansk.


"Indivizi rămaşi neidentificaţi au deschis focul spre un avion de tip AN-30, aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene, care efectua un zbor de observare deasupra oraşului Slaviansk. Avionul a fost atins de mai multe proiectile, dar a aterizat fără probleme", a comunicat marţi Ministerul ucrainean al Apărării, care a calificat acest incident drept "act terorist".

Etichete: atac ucraina
Ultimele Stiri
abonare newsletter