monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Rusia AMENINŢĂ Ucraina cu un război ca în Georgia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Sursă foto: Wikipedia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat miercuri că în cazul în care interesele ţării sale în Ucraina vor fi atacate, Rusia va răspunde ca în Georgia, în 2008.

"Dacă interesele noastre, interesele noastre legitime, interesele ruşilor sunt atacate în mod direct, aşa cum au făcut, de exemplu, în (teritoriul separatist georgian) Osetia de Sud, nu văd altă cale decât de a răspunde, cu respectarea dreptului internaţional", a declarat şeful diplomaţiei ruse pentru postul de televiziune Russia Today (RT), potrivit Mediafax.

"Un atac împotriva cetăţenilor ruşi este un atac împotriva Rusiei", a adăugat el.


În 2008, un război-fulger s-a iscat între Rusia şi Georgia, la finalul căruia Moscova a recunoscut independenţa a două teritorii separatiste proruse din această ţară mică din Caucaz, Osetia de Sud şi Abhazia.

SUA, în spatele acțiunilor Kievului

Ministrul rus de Externe a apreciat că Statele Unite "conduc" acţiunile autorităţilor de la Kiev, în contextul în care acestea au anunţat reluarea "operaţiunii antiteroriste" împotriva insurgenţilor în estul ţării.


"Au anunţat suspendarea a ceea ce numesc o «operaţiune antiteroristă», dar, acum, că (vicepreşedintele american) Joe Biden s-a dus la Kiev, afirmă că această operaţiune trece din nou într-o fază activă", a declarat Lavrov pentru postul de televiziune Russia Today (RT).

"Nu am niciun motiv să cred că americanii nu conduc acest spectacol în modul cel mai direct", a acuzat el.