Actualitate

Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, la DNA

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a afla rezultatele expertizelor dispuse în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu privind vânzarea ilegală a unor imobile din patrimoniul statului în perioada când era director la Stațiunea de Cercetare Fundulea.

Potrivit unor surse judiciare, în cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală față de toți inculpații.

În 8 ianuarie, DNA a anunțat că s-a început urmărirea penală față de Stelian Fuia, director la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice Fundulea la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru altul un avantaj patrimonial.


În același dosar mai sunt urmăriți penal sora și cumnatul lui Fuia, Alexandrina și Daniel State, asociați la SC Procera Agrochemicals, pentru complicitate la infracțiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora învinuitul Fuia a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitație organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiți societății la care asociată era sora lui.


DNA preciza că avantajele patrimoniale obținute de firmă, după executarea silită, s-au reflectat, în mod direct, în patrimoniul învinuiților Alexandrina și Daniel State.

Ultimele Stiri
abonare newsletter