Actualitate

Parking nou în Piața Mihai Viteazul. Cum se va schimba zona

Primăria Cluj-Napoca a găsit soluția pentru construirea unui parking în Piața Mihai Viteazul.

Autoritățile locale vor construi până la urmă un parking subteran în Piața Mihai Viteazul, după ce inițial proiectul a rămas blocat din cauza unei magistrale de apă care se află sub acel teren, iar ulterior au apărut alte probleme legate de teren. Mai exact, Biserica Greco-Catolică a revendicat terenul de 6.000 mp din fața statuii lui Mihai Viteazul.

În cele din urmă, biserica a renunțat la cererea de revendicare astfel că Primăria poate declanșa procedurile pentru construirea unui parking în Piața Mihai Viteazul. “În urma negocierii cu Biserica Greco Catolică am obținut suprafața din fața statuii lui Mihai Viteazul pentru a putea fi predată constructorului în vederea realizăruii parkingului”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.


Potrivit conduceri Primăriei, inițial, autoritățile locale au concesionat 6000 mp, fără a include squarul din fața statuii. “Acel parking nu a putut fi realizat din cauza magistralei care bloca parkingul. În aceste condiții, pentru a putea realiza un parking de 500 locuri am pornit discuții cu biserica Greco Catolică care avea un teren în fața statuii, în sqaur. În urma discuțiilor purtate mai multe luni, biserica a fost de acord să renunțe oficial și legal la cererea de retrocedare. Vineri, am primit decizia prin care se ia act de renunțarea bisericii la retrocedare. Fără acel act nu puteam declanșa lucrările”, a completat Emil Boc.

Din cei 6000 mp se vor scădea cei 2 metri care sunt ocupați de magistrala de apă, astfel că parkingul se mută cu doi metri spre sud.


Odată cu realizarea parkingului subteran de 500 de locuri, Primăria va reabilita și statuia lui Mihai Viteazul, aflată acum într-o avansată stare de degradare. Deocamdată, primarul nu a putut preciza dacă se vor face și alte modificări în ceea ce privește aspectul zonei sau dacă terenul din fața statuii va fi mai mic după realizarea parkingului.

Emil Boc a precizat că este posibil să introducă un proiect de hotărâre privind concesionarea terenului chiar în ședința de luni, 28 aprilie, ca punct suplimentar pe ordinea de zi.


 

abonare newsletter