Actualitate

Vremea se încălzește în Transilvania

În primele zile temperaturile vor fi, în medie, de 20 - 22 de grade, apoi, până în 4 mai, se vor înregistra, în medie, temperaturi de 17 - 19 grade, potrivit prognozei realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Temperaturile minime nocturne vor fi în creştere treptată în prima săptămână, până la o medie regională de 8 - 9 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în general în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 6 - 7 grade.

Vremea la munte

La munte, în primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu temperaturi maxime, în medie, de 12 - 14 grade şi minime ce vor urca de la o valoare medie de 2 - 3 grade până spre 5 - 6 grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 şi 12 grade, iar noaptea între 2 şi 4 grade, în medie.


În cele două săptămâni, la munte sunt aşteptate ploi, iar în zilele de 24, 25 şi 28 aprilie s-ar putea cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Estimarea ANM pentru următoarele două săptămâni este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată de la Reading, Anglia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter