monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vremea se încălzește în Transilvania

În primele zile temperaturile vor fi, în medie, de 20 - 22 de grade, apoi, până în 4 mai, se vor înregistra, în medie, temperaturi de 17 - 19 grade, potrivit prognozei realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Temperaturile minime nocturne vor fi în creştere treptată în prima săptămână, până la o medie regională de 8 - 9 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în general în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 6 - 7 grade.

Vremea la munte

La munte, în primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu temperaturi maxime, în medie, de 12 - 14 grade şi minime ce vor urca de la o valoare medie de 2 - 3 grade până spre 5 - 6 grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 şi 12 grade, iar noaptea între 2 şi 4 grade, în medie.


În cele două săptămâni, la munte sunt aşteptate ploi, iar în zilele de 24, 25 şi 28 aprilie s-ar putea cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Estimarea ANM pentru următoarele două săptămâni este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată de la Reading, Anglia.