Actualitate

O nouă promisiune: parking în Haşdeu, peste un an

În perioada următoare, va fi organizată licitaţia pentru desemnarea firmei care va realiza proiectarea parkingului suprateran din complexul studenţesc Haşdeu.

 

Primăria Cluj-Napoca a postat, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, anunţul pentru lansarea licitaţiei privind proiectarea parkingului suprateran din campusul studenţesc Haşdeu. Realizarea acestui obiectiv de investiţii a fost anunţată exact în urmă cu doi ani, în aprilie 2012, când a fost semnat un parteneriat între Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) Cluj şi Primăria Cluj-Napoca.


Proiectarea parcării supraterane din Haşdeu este estimată la 274.660 lei, iar firma care va câştiga licitaţia va realiza proiectul tehnic în termen de patru luni de la data atribuirii contractului. Modalitatea de desfăşurare a procedurii de atribuire va fi offline şi se va merge pe cerere de ofertă. În desemnarea ofertei câştigătoare se va ţine cont de preţul cel mai scăzut.

Într-o emisiune radio, primarul Emil Boc a declarat, joi, că parkingul ar urma să fie finalizat peste un an. După realizarea proiectului tehnic va urma o altă licitaţie pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de lucrările propriu-zise, iar apoi va începe execuţia parkingului.


300 de locuri de parcare noi

Locaţia exactă a parkingului este pe strada Păstorului nr. 67 – 69, lângă cantina studenţească din Haşdeu. Terenul pe care va fi construit se află în proprietatea statului român, sub administrarea UBB Cluj. Investiţia a fost estimată la 16 milioane lei. Vor fi create 300 de locuri de parcare noi, disponibile, cel mai probabil disponibile sub formă de abonament anual sau lunar, la acelaşi tarif ca în cazul parkingurilor de cartier.

În prezent, pentru cei 5.200 de studenţi din campusul studenţesc sunt disponibile doar 76 de locuri de parcare.


Amânări peste amânări

Demersurile pentru realizarea parkingului au fost foarte mult prelungite din cauză că protocolul de colaborare a suferit mai multe modificări de conţinut şi a trecut prin Consiliul Local de două ori. Protocolul de colaborare între Primărie şi UBB a fost semnat în aprilie 2012 între primarul interimar de atunci, Radu Moisin şi conducerea universităţii. Atunci, Moisin estima că lucrările ar putea demara în toamna lui 2012 sau începutul lui 2013, însă termenul vehiculat atunci a fost devansat cu aproape doi ani. Protocolul de colaborare a suferit modificări şi a trecut, acum doi ani, prin Consiliul Local de două ori. Ulterior, în martie 2013, la şapte luni de la semnarea protocolului a fost atribuit contractul pentru realizarea PUD-ului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter