Actualitate

Bani de la bugetul local pentru sănătate şi biserici

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că în şedinţa de Consiliu Local din 28 aprilie va propune alocarea de resurse financiare pentru sănătate şi culte. “Ca ordonator de credite am dispus alocarea sumei de 4 milioane de lei pentru sănătate pentru spitalele clujene, altele decât Spitalul Clinic Municipal, unde deja am alocat 12 milioane de lei”, a precizat Boc.

Emil Boc a precizat că banii vor merge către spitalele care nu se află în subordinea Primăriei Cluj-Napoca.

“Către spitalele din Cluj-Napoca vom aloca 4 milioane de lei, din care 3,5 milioane de lei acum, iar 500.000 de lei pe parcursul anului în cazul în care vor apărea solicitări urgente. În primul rând,  Primăria susţine spitalele clujene datorită performanţei medicale pe care o au în Cluj şi în Transilvania, în al doilea rând pentru a completa veniturile insuficiente pe care le au de la forurile judeţene şi naţionale şi ca o formă de respect pentru şcoala clujeană”, a precizat Boc.


De asemenea, în şedinţa de Consiliu Local va propune alocarea sumei de 2,5 milioane lei pentru culte.

"La fel ca anul trecut vom sprijini toate cultele religioase din municipiul Cluj-Napoca. Suma pe care o pun la dispoziţie este de 2,3 milioane de lei. Atât pentru spitale, cât şi pentru culte, repartizarea în concret a sumei se va face de comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local”, a adăugat Boc.


Întrebat dacă va sprijini construirea Catedralei Mântuirii Neamului, primarul a precizat că aceşti bani se adresează strict bisericilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca. “La nivel de Consiliu Local legea nu-ţi permite să finanţezi alte structuri”, a mai precizat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter