Actualitate

Patronii Fany rămân după gratii

Judecătorii Tribunalului Cluj au decis, săptămâna trecută, prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive în cazul patronilor Fany, Ştefan şi Olezia Cadar, dar şi în cazul directoarei ARR Bucureşti, Daniela Dobrilă. Aceştia au contestat măsură, dar Curtea de Apel Cluj a decis, luni, să respingă contestaţia.

“În urma şedinţei desfăşurate în cameră de consiliu astăzi, 14 aprilie, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondate contestaţiile formulate de către inculpaţii Ştefan Cadar, Olezia Cadar şi Daniela Dobrilă împotriva încheierii penale a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj. Hotărârea este definitivă”, arată Curtea de Apel Cluj.

Directoarea Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, a primit în 17 martie măsura arestului la domiciliu în dosarul de corupţie Fany. Aceeaşi măsură a primit-o şi Olezia Cadar, soţia patronului Fany, Ştefan Cadar. În schimb, Ştefan Cadar a fost arestat preventiv, tot pe 17 martie, pentru 29 de zile. În 7 aprilie, judecătorii au decis să prelungească cu încă 30 de zile pentru fiecare în parte măsura dispusă iniţial.


Directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, a fost reţinută în luna martie de procurorii DNA, alături de patronii firmei Fany, fiind cercetată pentru a le fi înlesnit celor doi câştigarea unui număr cât mai mare de trasee scoase la licitaţie.

În contextul demarării procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judeţean de persoane, inculpaţii Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia ar fi apelat la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee, din cele scoase la licitaţia ce a debutat la finele lunii noiembrie 2013.


S-a stabilit că, în vederea câştigării licitaţiei, inculpatul Cadar Eronim Ştefan s-ar fi deplasat în perioada noiembrie - decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru "a rezolva" din timp licitaţia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la inculpata Dobrilă Daniela.

Pentru sprijinul promis în câştigarea licitaţiei, inculpata Dobrilă Daniela ar fi acceptat şi ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri şi bani cu titlu de mită: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de cca 12.000 euro). De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaţilor, a rezultat că inculpata Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soţii Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de circa 3.500 de euro.


Ştefan Cadar a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Cluj, iar soţia sa, Olezia Cadar, şi directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, au primit măsura arestului la domiciliu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter