Actualitate

Aspazia Droniuc, declaraţii în favoarea fostului primar Sorin Apostu

Aspazia Droniuc a depus mărturie miercuri după amiază în faţa completului de apel al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care fostul primar al Clujului Sorin Apostu este suspectat de afaceri de corupţie.

Aspazia a venit la sala de judecată a secţiei penale a ÎCCJ, în jurul amiezii, însoţită de avocat şi trei agenţi de pază îmbrăcaţi în civil, iar în sală a putut fi văzută la faţă pentru prima dată de la începerea procesului, după ce şi-a îndepărtat masca de tip medicinal, scrie oradecluj.ro.

Droniuc a declarat timp de aproape 2 ore, că îşi menţine declaraţiile date în faţa anchetatorilor şi apoi a oferit detalii ample despre faptele care fac obiectul dosarului.


Potrivit avocatului Gheorghiţă Mateuţ, avocatul soţilor Monica şi Sorin Apostu, declaraţia de miercuri a Aspaziei Droniuc a fost una spumoasă, care a fost favorabilă clienţilor săi, pentru că a arătat faptul că primarul nu i-a cerut nimic atunci când a fost asigurat parcul auto al municipalităţii şi că acţiunile Aspaziei Droniuc au fost întreprinse din proprie iniţiativă.

Mai dificil a fost să explice plăţile efectuate în contul avocatului Monica Apostu, despre care Aspazia a susţinut că erau efectuate din dorinţa de a se revanşa pentru o presupusă intervenţie în favoarea sa, deşi nu o ceruse.


La termenul de miercuri au fost audiaţi şi soţii Apostu şi alte două martore de la firma Brantner. În urma audierii Aspaziei Droniuc, magistraţii au dispus reaudierea lui Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public, fostul RATUC, dar şi fostul viceprimar Laszlo Attila.

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat, în 25 iulie 2013, de Curtea de Apel Târgu Mureş, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie, soţia acestuia - la trei ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter