Actualitate

Agent-şef din cadrul IPJ Cluj și soția sa, cercetați pentru EVAZIUNE FISCALĂ

Un agent-şef de la Poliţia Judeţeană Cluj, fost şef al postului de poliţie din comuna Floreşti, şi soţia acestuia, fost consilier local, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Cluj pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de peste 140.000 de lei.

sursa foto: clujmanifest.ro sursa foto: clujmanifest.ro

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de Parchetul instanţei supreme, procurorii Parchetului Tribunalului Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Nicolae Gavril Dinea, agent-şef de poliţie la Poliţia Judeţeană Cluj, fost şef al postului de poliţie Floreşti şi Ioana Mihaela Dinea, jurist, consilier local al Consiliului Local Floreşti în perioada 2008-2011, pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală.

Potrivit sursei citate, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, referitor la diferenţa semnificativă dintre averea deţinută de Nicolae Gavril Dinea şi Ioana Mihaela Dinea şi veniturile acestora, iar Curtea de Apel Cluj a sesizat Parchetul în acest caz.


Anchetatorii spun că poliţistul şi soţia acestuia au consemnat în declaraţiile de avere date nereale, pentru "a disimula diferenţa semnificativă privind averea deţinută şi a evita depistarea acestei situaţii ilicite de către organele competente".

"Începând cu anul 2007, inculpaţii au construit în localitatea Floreşti trei imobile (blocuri de locuinţe), vânzând ulterior toate apartamentele. Inculpaţii au declarat la notarii publici, la autentificarea contractelor de vânzare - cumpărare, preţuri, respectiv venituri mai mici provenite din comercializarea apartamentelor, cu consecinţa achitării unei taxe pe valoarea adăugată, respectiv a unui impozit pe transferul dreptului de proprietate mai mici decât cele datorate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 141.075 lei", mai precizează sursa citată.


Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Cluj.

Surse au declarat pentru Monitorul de Cluj că agentul Nicolae Gavril Dinea a fost pus la dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, Tudor Grindean, urmând ca în cazul în care va fi găsit vinovat printr-o sentinţă definitivă a instanţei de judecată acesta va fi înlăturat din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter