Actualitate

Primar dintr-o comună din judeţul Cluj, acuzat de conflict de interese. A încheiat un contract cu fiul său

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul lui Gheorghe Iancu, primarul comunei Căpușu Mare, județul Cluj.

Potrivit ANI, Gheorghe Iancu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în perioada exercitării mandatului de primar, Consiliul Local al comunei Căpușu Mare, reprezentat prin acesta, a încheiat cu fiul său un contract având ca obiect gestiunea fondului de pășunat situat în Agârbiciu, Căpușu Mare și Căpușu Mic, în suprafață de 123,56 ha, și două acte adiționale la contract.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Gheorghe Iancu a infracțiunii de conflict de interese.


Acesta a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Primarul din Căpuşu Mare adepus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.


 

abonare newsletter