Actualitate

Filmul mazilirii lui Ion Cristoiu de la TVR

Jurnalistul Grigore Cartianu publică pe pagina sa de Facebook şirul întâmplărilor care au dus la mazilirea lui Ion Cristoiu de la TVR.

sursa doto: b1tv.ro sursa doto: b1tv.ro

Cartianu susţine că în spatele afacerii murdare, executate la ordin de Stelian Tănase – actualul director general interimar al TVR, se află nimeni altul decât premierul Victor Ponta. Acesta era deranjat de mai multă vreme de comentariile acide ale lui Ion Cristoiu, dar ce a pus capac şi l-a orbit de furie pare să fi fost ultima emisiune, de joia trecută, în care Cristoiu a fost invitat la Realitatea TV, scrie reportervirtual.ro.

Iată ce povesteşte Grigore Cartianu:


“Picătura care a umplut paharul a fost însă o emisiune de joia trecută, de la Realitatea TV. Cristoiu l-a “tocat” mărunt pe Ponta, iar criticile gazetarului i-au picat greu la stomac primului-ministru, mai ales că trecuse de mult ora cinei. A fost momentul când Ponta a decis: pe ăsta nu vreau să-l mai văd!

Aşa se face că vineri, la nici 12 ore după emisiunea de la Realitatea TV, lui Ion Cristoiu i-a sunat telefonul. O doamnă cu funcţie din TVR îi vorbea, cu părere de rău, despre iminenta despărţire, pentru că Televiziunea publică vrea exclusivitate, iar el, Ion Cristoiu, are contract şi cu Realitatea TV. Nu trecuseră două luni de când Stelian Tănase personal îi spusese lui Cristoiu că nu e nicio problemă, emisiunea de pe TVR 2 e altceva decât cea de la Realitatea.


Concluzie: incredibilă grabă lui Ponta de a-l “rade” pe gazetar! N-a mai avut răbdare până la sfârşitul lui iunie, adică mai puţin de trei luni. De fapt, n-a mai avut răbdare nici măcar câteva zile, dat fiind că emisiunea de marţi, 8 aprilie, avându-l ca invitat pe Alexandru Arşinel, era deja pregătită, documentată, filmată, mai rămânea doar formalitatea discuţiei în direct.

Graba asta de a executa un ziarist înseamnă cea mai pură formă de paranoie a puterii, bazată pe o ură nebunească. Este sindromul care va sfârşi prin a-l distruge pe politician, nu pe gazetar.


Mai multe detalii aici.

Etichete: stelian tanase
Ultimele Stiri
abonare newsletter