Actualitate

Ziua internaţională a jazz-ului, sărbătorită la Cluj-Napoca

Clujenii vor sărbătorii pe data de 30 aprilie 2014, pentru al doilea an consecutiv, Ziua Internaţională a Jazzului, cu un festival-regal al jazzului aflat sub patronajul UNESCO.

 “După spectacolul sold-out de anul trecut, susţinut de Budapest Jazz Orchestra şi Elena Mîndru Quintet, Ziua Internaţională a Jazzului, ediţia 2014, ridică mai sus ştacheta şi pune în scenă pentru clujeni un program cuprinzător, echilibrat, cu mult jazz adevărat şi mai puţin experimental, axat pe modernism şi contemporaneitate şi acreditat de jazzmani din peste 5 ţări, nume recunoscute pe scenele europene de profil”, promit organizatorii evenimentului.

Printre artiştii şi formaţiile ce vor urca anul acesta pe scenă, în cadrul Zilei Naţionale a Jazz-ului, se numără: Ola Onabule (voce; Marea Britanie); Hailey Tuck (voce; US/Franţa); Andrea Bonioli Quartet (tobe, clape, contrabas, saxofon; Italia); Angela Avetisyan Quartet (trompetă, clape, bass, tobe; Rusia/Germania) şi Villu Veski (saxofon; Estonia).


Pe lâgă concerte, clujenii pot participa, în aceeaşi zi, la diverse de activităţi dedicate tuturor melomanilor şi studenţilor: workshop-uri de jazz susţinute de artişti, sesiuni de jazz poetry şi jazz românesc. Alături de noi va fi şi Ambasadorul Zilei Internaţionale a Jazzului în România, Conf. Univ. Dr. Virgil MIHAIU. Reputatul jazzolog român va sustine un curs de Estetica Jazzului.

Preţul biletelor pentru spectacolul de Gală de la Casa de Cultură variază între 35 şi 80 de lei şi pot fi achiziţionate online din reţeaua biletmaster.ro sau de la Casa de bilete a sălii de spectacol şi a Teatrului Maghiar. Mai multe informaţii pe www.JazzDay.ro // www.facebook.com/Jazzday.ro


Ziua Jazz-ului, sărbătorită în întreaga ţară

Anul acesta, în jurul Zilei Internaţionale a Jazzului se reunesc comunităţi de jazz din întreaga ţară. Astfel, multiple manifestări şi concerte dedicate jazzului se vor organiza în Bucureşti, Zalău, Oradea şi Alba Iulia, alături de entităţi importante din industria muzicală de profil: JazzRadio.ro, Alba Jazz, Jazz Compas, Jazz.ro, Jazz Napocensis, Academia de Muzică Gh. Dima. La nivel global, această zi internaţională este sărbătorită în peste 200 de oraşe sub patronajul UNESCO.

Etichete: unesco
abonare newsletter