Actualitate

FOTO: Cum poţi să fii un super-om pentru un super-căţel

Sute de câini aşteaptă să fie salvaţi de clujenii iubitori de animale. Află cum poţi să devii erou pentru un căţel.

UPDATE ORA 20.00

După încheierea evenimentului de sâmbătă, din cei 26 de căţei au fost adoptaţi 17. "Au mai rămas 9 căţei, foarte cuminţi şi frumuşei. Urmează să îi predăm înapoi la Ecarisaj! Vă rugăm mult să luaţi în considerare posibiltatea de a îngriji temporar unul şi să ne contactaţi! Nu trebuie decât să îi oferiţi un loc temporar la căldură lângă dumneavoastră. Fosterul nu implică cheltuieli din partea persoanei care îngrijeşte căţelul şi noi îi găsim cât de repede putem o familie bună! Haideţi să facem împreună un eveniment cu adevărat reuşit! Doar cu ajutorul dumneavoastră, putem să le oferim şansa la viaţă şi adopţie şi acestor 9, în loc să îi lăsăm din nou în boxele Ecarisajului!", au subliniat reprezentanţii NUCA. 

Opt câini fără stăpân au fost salvaţi

Opt căţei de la Centrul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân al Primăriei Cluj-Napoca au fost salvaţi, sâmbătă, în cadrul unei acţiuni organizată în centrul oraşului, în Piaţa Mihai Viteazul, între orele 10.00 - 17.00, de asociaţia NUCA Animal Welfare. În total, în cadrul evenimentului, au fost aduşi 26 de câini fără stăpân, iar până la ora 13.00, opt dintre aceştia au fost deja adoptaţi de clujenii inimoşi. Căţeii au plecat la noua casă vaccinaţi, deparazitaţi, plus câteva accesorii: lesă, curea, jucării, pătuţ.Stăpânii au primit şi un manual de adopţie care cuprinde informaţii utile privind alegerea câinelui potrivit, despre temperamentul câinilor de la Ecarisaj şi despre eutanasierea câinilor. 


Reprezentanţii asociaţiei NUCA speră ca şi ceilalţi căţei să îşi găsească stăpân. Ei spun că este important ca o persoană care adoptă un animal să ţină cont de timpul liber de care dispun, de temperamentul lor şi al câinelui (de exemplu, un om care nu iubeşte excursiile lungi nu trebuie să îşi aleagă un câine energic), de spaţiul de care dispune etc. 

"Adopţia este ultima şansă pentru cânii de la Ecarisaj, iar prin adopţie se salveza două vieţi: a căţelului adoptat, dar şi cea a următorului câine abandonat care va primi un loc temporar în boxa care s-a eliberat astfel”, au declarat organizatorii evenimentului. 


Pentru cei care nu sunt încă decişi să adopte şi au nevoie de mai mult timp de gândire, asociaţia NUCA le oferă posibilitatea să ia în foster unul dintre căţei, adică în "adopţie temporară" până la găsirea unui stăpân definitiv. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter