Actualitate

Tur de observare a păsărilor din Cluj. Vezi când şi unde

Societatea Ornitologică Română (SOR) le-a pregătit clujenilor de toate vârstele, iubitori de natură şi păsări, o serie de surprize.

Duminică, 6 aprilie, de la ora 10.00 dimineaţa, cei interesaţi pot participa la două activităţi diferite, în două locaţii din Cluj-Napoca. Pentru cei mai avansaţi, SOR a pregătit un tur ornitologic pentru observarea păsărilor cu ajutorul binoclului şi a lunetei şi identificarea lor folosind determinatoarele pentru păsări. Specialiştii SOR vor avea echipamentele necesare, dar participanţii sunt rugaţi să aducă propriile instrumente de observat păsări, în cazul în care au aşa ceva. Clujenii sunt aşteptaţi duminică, 6 aprilie la ora 10.00 în faţa Muzeului Etnografic al Transilvaniei – secţia în aer liber, de unde se va pleca spre Pădurea Hoia.

Cei mai mici dintre ornitologi sunt aşteptaţi, tot duminică 6 aprilie de la ora 10.00, în Parcul Facultăţii de Biologie şi Geologie, în faţa Muzeului de Zoologie (strada Clinicilor nr. 5 -7). Şi ei vor avea parte de observarea păsărilor din parc cu binocluri şi cu lunetă, precum şi de observarea comportamentului de hrănire cu ajutorul hrănitoarei şi a observatorului din parc.


“Vom avea cărţi cu păsări pentru determinarea speciilor observate, atât în limba română cât şi în limba maghiară, planşe de colorat, cretă pentru desene pe asfalt şi un concurs de desene intitulat ”Vestitorii Primăverii”, ai cărui premianţi vor fi răsplătiţi cu insigne, cărţi şi calendare cu păsări. Cei care vor fi în preajma Muzeului de Zoologie vor putea vizita expoziţia temporară „Păsările de lângă noi”, organizată în colaborare cu Societatea Ornitologică Română – Biroul Teritorial Cluj şi cu Grupul Milvus”, au declarat organizatorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter