Actualitate

VIDEO - Pacienţii Spitalului Judeţean Cluj, agresaţi de cerşetori

O pacientă a Clinicii de Reumatologie din cadrul Spitalului Judeţean a fost pe punctul de a fi agresată de două cerşetoare, aflate pe holurile spitalului. Ele cereau bani bolnavilor care aşteptau să intre la consultaţie.

Toată scena s-a petrecut, marţi, în ambulatoriul clinicii. “Stăteam să intru la consultaţie la Reumatologie la Spitalul Clinic Judeţean Cluj. Am auzit în capătul holului discuţii mai aprinse cum pacienţii care aşteptau la rând îi spuneau unei femei să îi lase în pace că sunt necăjiţi. Am luat telefonul şi am început să filmez o femeie tânără care cerşea insistent bani. Nu am observat că alături de ea era şi o minoră care a venit înspre mine să îmi ceară bani şi care a observat că filmez. Şi-a anunţat mama (cred că pe ţigăneşte sau ungureşte) că o filmez şi întâmplarea a făcut că fix atunci a trebuit să intru în cabinet la consultaţie. Am oprit înregistrarea, am stat vreo 10 minute la consultaţie şi am plecat”, povesteşte pacienta care a avut conflictul cu cerşetoarele.

“Când să plec, de după un colţ au ieşit cele două care mă aşteptau, probabil să îmi confişte dispozitivul de înregistrare şi au început să mă agreseze verbal şi îşi agitau mâinile în aer spre a mă lovi întrebându-mă insistent de ce am filmat. Am coborât grăbită spre portar să îi cer să le potolească, dar la etajul 1 mama şi fiica s-au oprit din a mă hărţui şi au plecat pe un alt hol la cerşit”, mai spune femeia.


Ea adaugă că s-a simţit foarte deranjată de modul agresiv în care cereau bani şi în special de locaţia aleasă. “Nimeni nu vine de bine ce îi e în spital. Oamenii sunt bolnavi şi stau cu orele în faţa uşilor la medici, cred că doar de cerşetori agresivi nu au nevoie”, conchide pacienta.

Ce spun şefii Spitalului Judeţean

Monica Costin, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj afirmă că pacienţii care se confruntă cu situaţii de acest fel trebuie să intre în primul cabinet medical şi să anunţe medicul despre situaţia respectivă, iar ulterior paznicul va sesiza Poliţia. Potrivit directorului medical, în caz contrar medicii nu au cum să afle ce se întâmplă pe hol. De asemenea, paznicii nu pot tria pacienţii la intrarea în spital. “Este foarte greu să triem la poartă persoanele care intră în spital deoarece noi putem crede că toţi merg la consult. Noi consultăm cu uşile închise şi nu avem de unde să ştim ce se întâmplă pe hol. Dacă avem de a face cu situaţii de acest fel, anunţăm Poliţia”, declară Monica Costin.


Reprezentanţii Spitalului Judeţean adaugă că accesul în ambulatoriu este liber, dar la saloane uşile sunt securizate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter