Actualitate

UPDATE: Preşedintele CJ Mehedinţi, ridicat de DNA

Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu (PSD), suspectat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, a fost ridicat de anchetatori, miercuri după-amiază, de la locuinţa părinţilor săi din comuna Topleţ (Caraş-Severin), în urma unor percheziţii care au durat câteva ore.

UPDATE 15:22: Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ridicat de DNA

Percheziţiile la locuinţa din Topleţ a părinţilor şefului CJ Mehedinţi, începute miercuri dimineaţă, s-au încheiat în jurul orei 14.15, când Adrian Duicu a fost scos de către anchetatori din casă, fiind urcat într-o dubă a Poliţiei.


Surse judiciare afirmă că Duicu ar urma să fie dus la DNA central pentru audieri, alături de alte 14 persoane suspectate în acest dosar de corupţie. El a refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor prezenţi.

Anchetatorii au ridicat din locuinţa părinţilor lui Duicu şi doi saci cu documente.


UPDATE 13:12: Şefii CJ şi IPJ Mehedinţi, suspectaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă

Preşedintele CJ şi şeful IPJ Mehedinţi sunt suspectaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce ar fi determinat funcţionari publici să numească şi să menţină apropiaţi ai acestora în funcţii de conducere în instituţii publice şi să concesioneze terenuri din Orşova, la preţuri convenabile.


Surse judicare au declarat pentru Mediafax că cele două persoane vizate sunt preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţul Mehedinţi, Ştefan Ponea.

DNA a precizat, în comunicatul citat, că cele două persoane au intervenit pentru a influenţa "numiri şi menţineri în funcţii de conducere la unele instituţii publice sau numiri ale unor apropiaţi în funcţii de conducere".


UPDATE 10:30: Percheziţii acasa la preşedintele CJ Mehedinţi

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, a confirmat că au loc percheziţii la locuinţa sa, precizând că va pleca apoi, împreună cu anchetatorii, la sediul CJ.


"Sunt acasă, sunt în percheziţii, o sa plecăm apoi la Consiliul Judeţean", a declarat pentru Mediafax preşedintele CJ Adrian Duicu, fără a preciza ce vizează ancheta DNA.

---------------------

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, la sediile unor instituţii şi firme din Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova, într-un dosar privind fapte de corupţie săvârşite de angajaţi cu funcţii de conducere în plan local.

"În cursul dimineţii de 2 aprilie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în peste 20 de locaţii situate în municipiul municipiile Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova, între care sediile unor instituţii publice şi ale unor societăţi comerciale", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit sursei citate, în această cauză se fac cercetări privind suspiciunea săvârşirii, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local.

"În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană", a precizat DNA.

CJ Mehedinţi vizată de DNA

Surse judiciare au declarat că printre instituţiile publice vizate este şi Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, instituţie condusă de Adrian Duicu (PSD), unde la ora transmiterii acestei ştiri sunt mai multe echipaje de poliţişti şi procurori DNA.

De asemenea, sursele citate au spus că au loc percheziţii şi la sediul unei firme care furnizează serviciile de salubrizare şi apă-canal din Orşova, şi care aparţine preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu, al cărui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinţi, îl are ca naş pe Duicu.

În acest dosar sunt vizate şi mai mute firme de construcţii din Drobeta-Turnu Severin care au contracte cu instituţii publice locale, dar şi cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), au mai arătat sursele judiciare.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, a precizat DNA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter