Actualitate

American, condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a tras 8 gloanţe în direcţia Casei Albe

Un cetăţean american în vârstă de 23 de ani care a tras opt gloanţe în direcţia Casei Albe în noiembrie 2011 a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, luni, de către o judecătoare federală din Washington.

Tânărul, inculpat pentru tentativă de asasinare a preşedintelui american, a pledat vinovat în septembrie pentru că a deschis focul asupra Casei Albe şi "a admis că atacul a fost un act de terorism", relatează Mediafax.

Judecătoarea Rosemary Collyer l-a mai condamnat la plata unei amenzi de 94.000 de dolari pentru repararea pagubelor aduse Casei Albe, dar şi la cinci ani de libertate supravegheată.


Oscar Ramiro Ortega-Hernandez a fost arestat pe 16 noiembrie 2011, în Pennsylvania (est), la 300 de kilometri de capitală, după cinci zile de la comiterea faptelor. El s-a prezentat drept "Iisus al timpurilor moderne" sau "cavalerul Domnului" şi îl consideră pe preşedintele Obama "diavolul" sau "Antihristul".

Un glonţ a fost găsit câteva zile mai târziu de la atac încastrat într-un geam blindat de la al doilea etaj al clădirii, unde locuieşte familia prezidenţială. Dar preşedintele Barack Obama, soţia şi cele două fiice ale lor nu se aflau în reşedinţă la momentul tirurilor şi nimeni nu a fost rănit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter