Actualitate

Tânărul care s-a electrocutat la Turda, obligat să alerge printre vagoanele dezafectate

Elevul de 16 ani care s-a electrocutat luni dimineaţa se afla la ora de sport. El studiază la Liceul Liviu Rebreau din Turda, iar împreună cu alţi elevi îşi făceau antrenamentele obişnuite, fiind împărţiţi pe grupe de câte cinci elevi. Grupa care făcea antrenamente de rezistenţă a fost trimisă la alergat prin triajul CFR.

Elevii susţin că la un moment dat, colegul lor, Daniel S. s-a urcat pe un vagon aflat în zonă şi a fost trântit, imediat, la pământ. "Nu a apucat să spună nimic. Am aflat că s-a urcat pe vagon şi a şi căzut ca secerat. Nu ştiu ce a fost în capul lui. Doi dintre colegii mei au fugit la şcoală şi au anunţat tragedia iar alţi doi au rămas cu Daniel şi i-au chemat în ajutor pe muncitorii din Triaj, care au anunţat la 112 producerea evenimentului", spune un elev din clasa de atletism care doreşte să rămână anonim, potrivit evz.ro.

Colegii lui Daniel mai spun că la un moment dat, un muncitor, care a venit în zonă, a luat o găleată de apă şi aruncat-o peste copilul care ardea. Acest fapt a amplificat arsurile de pe corupul elevului. La faţa locului a fost trimis şi un echipaj de la SMURD Turda care a intervenit de urgenţă şi l-a transportat pe Daniel la UPU Cluj. Primul diagnostic pus de medici este unul foarte sumbru cu şanse puţine de supravieţuire: arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului.


Profesorul de sport care trebuia să îl supravegheze pe Daniel S. se numeşte Tudor Macovei.

Îi punea să alerge prin triaj

Elevii de la liceul Liviu Rebreanu susţin că deşi şcoala are o sală de sport, ei sunt obligaţi să alerge prin locuri care mai de care mai ciudate, cum ar fi Triajul CFR. "Profesorul nu vine cu noi niciodată. El rămâne la şcoală. De fiecare dată alergăm singuri, cu grupa de cinci elevi", mai spune colegul lui Daniel.


Inspectoratul Şcolar Cluj a demarat o anchetă la Liceul Liviu Rebreanu din Turda, pentru a afla ce s-a întâmplat, deoarece responsabili pentru sănătatea şi siguranţa elevilor, în timpul orelor, sunt profesorii. Inspectorul General Şcolar, Valentin Cuibus a declarat că a trimis la Turda o echipă de inspectori care au sarcina să verifice ce s-a întâmplat.

"Copiii erau în clasa a 9-a, la atletism şi lucrau pe grupe, un grup fiind la sala de forţă, altul la gimnastică şi altul la rezistenţă. Tragedia s-a produs în grupul elevilor care fugeau la rezistenţă. Nu se ştie cum au ajuns copiii în Triajul CFR şi asta verificăm acum. Se pare că elevii nu au făcut ceea ce trebuiau să facă", a spus Cuibus.


Diagnosticul pus de medici este unul foarte grav, arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, fapt ce i-a determinat pe specialişti să ia decizia de a-l transfera pe elev la spitalul de arşi din Bucureşti. "Din păcate situaţia nu este bună şi elevul va fi trimis la Bucureşti. Aşteptăm acum acordul părinţilor", a mai spus Cuibus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter