Actualitate

ALARMANT. Un alt tânăr s-a ELECTROCUTAT la reţeaua de 27.000 de volţi de data aceasta în zona Turda Triaj

La data de 31 martie, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca au fost sesizaţi despre faptul că un minor a fost electrocutat în zona Triajului Staţiei C.F. Turda.

În jurul orei 9:00, minorul de 16 ani din municipiul Turda, s-ar fi urcat pe un vagon cisternă dezafectat, garat în staţia C.F. Turda, sub linia de contact de 27.000 volţi şi a fost electrocutat.

Victima a prezentat arsuri pe circa 80% din suprafaţa corpului, fiind preluată de un echipaj SMURD pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate.


Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs  incidentul.

Este cel de-al doilea incident de acest fel petrecut în ultimele trei zile în judeţul Cluj.


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intervenit sâmbătă după amiaza în zona Baciu Triaj după ce un minor s-a electrocutat la reţeaua de 27.000 de volţi. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18.20. La faţa locului a fost trimis un echipaj SMURD şi o ambulanţă. Minorul se juca alături de alţi copii în staţia CFR Baciu, iar la un moment dat s-a urcat pe un vagon dezafectat.

Conform primelor verificări, minorul, care împreună cu alţi copii se juca în staţia CFR Baciu, s-a urcat pe un vagon-cisternă dezafectat, intrând în contact cu linia de înaltă tensiune.


„Minorul a fost rănit. La faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă pentru acordarea îngrijirilor medicale. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, pompierii care s-au deplasat la faţa locului l-au găsit pe tânărul de 15 ani în stare de inconştienţă şi cu arsuri grave pe o suprafaţă mare de corp.


Reamintim faptul că în luna aprilie 2009, exact în acelaşi loc, un alt minor a fost electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon cisternă.

Cu ocazia cercetărilor de la acea dată s-a constatat că minorul de 13 ani, din comuna Baciu, s-a urcat pe un vagon cisternă dezafectat ce se afla garat pe linia numărul V în triajul staţiei, sub linia de contact de 27.000 volţi şi s-a electrocutat.


Minorul a fost transportat la UPU 1 în vederea acordării primului ajutor fiind grav rănit şi cu arsuri de gradul I, II şi III, cu necroză pe 90 % din suprafaţa corpului.

Etichete: minor electrocutat
Ultimele Stiri
abonare newsletter