Actualitate

Parkingul nou de pe Primăverii, în faza de proiectare

Primăria caută firma potrivită care să realizeze proiectarea unui parking nou în Mănăştur, în tot acest timp lucrările la un alt parking în acelaşi cartier fiind blocate.

Proiectarea noului parking de pe strada Primăverii, anunţat în urmă cu câteva săptămâni de primarul Emil Boc, este estimată la aproape 287.000 lei, fără TVA. Pentru desemnarea firmei care se va ocupa de proiectarea acestui obiectiv de investiţii, a fost publicat un anunţ de organizare a licitaţiei pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Locaţia exactă a viitorului parking este strada Primăverii nr. 20 – Aleea Gârbău nr.7, în cartierul Mănăştur.

Potrivit caietului de sarcini, proiectarea parkingului va fi realzată în termen de şase luni de la semnarea contractului. Modalitatea de desfăşurare a procedurii este offline, iar tipul procedurii de atribuire este cerere de ofertă. În desemnarea câştigătorului, criteriul principal de care se va ţine cont este preţul cel mai scăzut.


O parte din teren este revendicat

Terenul pe care se va ridica parkingul a fost identificat de Primăria Cluj-Napoca şi are suprafaţa de aproximativ 2.000 mp. Se are în vedere ridicarea unui parking suprateran. Din cauza problemelor juridice legate de teren, o parte fiind revendicată, nu se poate constri pe întreaga suprafaţă a terenului disponibil din zonă. “La acest moment există o situaţie juridică neclarificată care ne împiedică să utilizăm întreaga suprafață - o fâşie din acel domeniu public este revendicată - astfel că, am decis să începem cu proiectarea unui parking de 400 de locuri pe zona nerevendicată, iar după soluţionarea aspectelor juridice să extindem proiectul, în funcţie de analizele ulterioare”, a declarat Boc, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

În zona respectivă sunt aproximativ 10-15 garaje, terenul fiind înclinat, un spaţiu viran neutilizat.


Porivit conducerii Primăriei, terenul din Mănăştur este singurul pe care municipalitatea îl are la dispoziţie acum în Mănăştur. Primarul a declarat de mai multe ori că au fost identificate şi alte locaţii, în tot oraşul, pentru parkinguri, dar terenurile sunt revendicate.

Lucrările la un alt parking, blocate

În timp ce Primăria a început procedurile pentru construirea unui nou parking, în acelaşi cartier, pe strada Negoiu lucrările la un alt parking au fost oprite la scurt timp de la demarearea acestora. Motivul stopării lucrărilor este intrarea constructorului în insolvenţă. Parkingul va avea 372 locuri de parcare, demisol, parter şi cinci etaje. Lucrările au fost atribuite asocierii Construdava şi Icco Energ SRL care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 6,5 milioane lei.


În anul 2012, primarul declara că parkingul de pe Negoiu va fi dat în folosinţă în 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter