Actualitate

Ciudăţeniile directoarei ARR Bucureşti care PRIMEA mită orice: CIOCOLATA să fie livrată fix la 6.30 dimineaţa

Patronul Fany, a copiat comportamentul mafiot al fostului primar al Clujului, Sorin Apostu. La rândul lui, Ştefan Cadar, patronul Fany, s-a comportat ca un mafiot şi a folosit 15 cartele telefonice de pe care vorbea cu şefa ARR Bucureşti, chestiuni referitoare la trucarea licitaţiei pentru obţinerea licenţelor de transport persoane.

Procurorii DNA susţin că Ştefan Cadar s-a străduit să se protrejeze împotriva unei eventuale anchete penale iar pentru acest lucru folosea foarte multe numere de telefon pentru derutarea ofiţerilor SRI care interceptau aceste convorbiri telefonice cu mandat de la judecător.

Anchetatorii arată într-un document că: "Ştefan Cadar schimba cartelele telefonice pentru contactele sale în general şi cu inculpata Dobrilă Daniela în special. În acest sens, pe parcursul celor trei luni de zile inculpatul Cadar Ştefan  a schimbat peste 15 cartele telefonice, măsură pe care a luat-o şi inculpata Dobrilă Daniela, care, tot pentru a ascunde adevărul, în câteva rânduri a achiziţionat expres cartele telefonice", potrivit evz.ro.


În timpul anchetei, procurorii DNA au descoperit că directoarea ARR, Daniela Dobrilă era un funcţionar rapace care nu se dădea înapoi să accepte mită de la diverşi oameni de afaceri, în diferite forme: bani, bunuri electronice, obiecte de îmbrăcăminte, alimente, plata unor vacanţe.

Şi în cazul patronului firmei Fany, procurorii DNA au ajuns la concluzia că acesta mituia în stânga şi în dreapta pentru a-şi atinge interesul. "Din perspectiva omului de afaceri, orice se poate obţine prin plata unei sume de bani, acesta arătându-se dispus să plătească orice serviciu".


Dorinţa lui Ştefan Cadar de a pune mâna pe licenţa de transport pentru traseul Cluj Napoca-Floreşti era una absolută, pentru care ar fi făcut orice, inclusiv mituirea unor înalţi funcţionari publici. Acest traseu aduce un profit anual net de peste un milion de euro.

Ciocolată pentru directoare ARR

Deşi Ştefan Cadar a negat că i-a dat mită suma de 10.000 de lei, directoarei ARR, Daniela Dobrilă a recunoscut la audieri acest fapt. Interceptările de la dosar dovedesc fără dubiu acest lucru. În loc de bani, cei implicaţi povesteau de "ciocolată". Banii au fost primiţi de Dobrilă în dimineaţa zilei de 17 decembrie 2013, la ora 6.30.


De altfel, ciudăţeniile directoarei ARR, care şi-a dorit şi a primit un televizor Samsung, LCD, fără telecomandă, două laptopuri Apple, unul gri şi altul negru, sau mita fix la ora 6.30 dimineaţa, i-a suprins chiar şi pe anchetatorii de la DNA.

"Ciocolata" a fost livrată de un martor N.I.A., angajat la Fany SRL, omul de încredere al lui Ştefan Cadar. Patronul de la Fany i-a spus omului său de încredere că trebuie să predea ciocolata în dimineaţa zilei de 17 decembrie, fix la ora 6.30, dimineaţa, niciun minut mai mult sau mai puţin. După ce a predat "ciocolata", angajatul de la Fany şi-a sunat patronul şi i-a povestit cu lux de amănunte toate detaliile despre cum a predat plicul în care se afla suma de 10.000 de lei.


Procurorii DNA susţin că la un moment dat, în timpul discuţiilor Olezia Cadar şi-a certat soţul, pe Ştefan Cadar că vorbeşte prea mult şi prea în clar despre astfel de lucruri la telefon. "Replica inculpatului fiind de calmare a soţiei sale, pe care a asigurat-o că tocmai a schimbat cartela la telefon şi nu poate să fie interceptat".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter