Actualitate

Ce surprize aduce noua grilă de programe a TVR 3?

Răzvan Bucuroiu, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3, a declarat, joi, în şedinţa CNA, că din profilul agrar şi rural al TVR 3 a rămas doar "culoarea verde" a televiziunii, precizând însă că îşi doreşte să revină la violetul care a caracterizat acest canal la lansarea lui în 2008.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de joi, noua structură a serviciului de programe TVR 3, care va transmite programe producţie proprie - 2,08%, producţii audiovizuale ale altor producători - 4,46%, programe retransmise de la studiourile teritoriale ale Societăţii Române de Televiziune - 91,08% şi programe preluate ("Teatrul TV" de la TVR 2) - 2,38%.

Programele de informare de la TVR 3 vor creşte de la 13,79% la 14,25%. De asemenea, programele educative, culturale, religioase difuzate de TVR 3 vor creşte de la 4,75% la 7,25%.


În schimb, programele de divertisment o să scadă de la 75,86% la 73%, iar TVR 3 va continua să nu difuzeze filme. Publicitatea şi teleshoppingul vor reprezenta 5,50% din grila de programe a TVR 3.

TVR 3 va transmite şi două emisiuni producţie proprie, respectiv "România, în cinci minute" şi "Din arhiva TVR". "TVR 3 este cel mai românesc canal de televiziune. Sunt 100% producţii româneşti, nu aveam o altă componentă în structura de programe, importuri de programe", a spus Răzvan Bucuroiu, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3, în şedinţa CNA de joi.


Întrebat dacă va fi menţinută culoarea verde pe care TVR 3 a adoptat-o la sfârşitul anului trecut, odată cu anunţarea profilului rural şi agrar al televiziunii, Răzvan Bucuroiu a spus că această culoare va continua să fie folosită în grafica postului.

"Din păcate da. Nu este cea mai bună formulă nici cromatică, nici vizuală, dar asta a fost atunci. Aş vrea să mă întorc la violetul care a caracterizat acest canal, era o culoare plăcută (...) Am vrea să facem asta, dar trebuie să vedem ce se va întâmpla în continuare", a mai spus Bucuroiu.


În urma discuţiilor, membrii CNA au adoptat cu unanimitate de voturi noua grilă a TVR 3.

Etichete: cna
Ultimele Stiri
abonare newsletter