Actualitate

Pretenţiile şi FIŢELE directoarei de la ARR, arestată în dosarul Fany: NEAPĂRAT un televizor fără telecomandă

Pretenţiile directoarei ARR, arestată pentru luare de mită, au fost un VW Polo, un televizor SMART, neapărat fără telecomandă şi două laptopuri. Şefa Autorităţii Rutiere Române (ARR), arestată pe 15 martie, făcea fiţe la mita pe care o primea.

Daniela Dobrilă a fost arestată la domiciliu pentru că a favorizat firma Fany SRL din Cluj Napoca la licitaţia pentru atribuirea licenţenţelor de traseu.

Procurorii DNA susţin că Dobrilă a primit mită, pe lângă un autoturism Volskwagen Polo, estimat la 11.000 de euro, mai multe bunuri electronice de mare valoare, între care un televizor şi două laptopuri Apple.


Potrivit evz.ro, directoarea ARR era atât de pretenţioasă că l-a pus pe patronul firmei Fany, Ştefan Cadar, să meargă de mai multe ori la un magazin de electrocasnice din Bucureşti să-i aleagă televizorul. De fiecare dată, Ştefan Cadar mergea cu filajul SRI după el.

Indicaţii preţioase

Daniela Dobrilă a dat indicaţii clare despre ce televizor vrea să primească: "LCD, mărimea diagonalei, SMART TV, fără telecomandă, culoare neagră".


După aceste indicaţii, Ştefan Cadar a fost surprins umblând la mai multe magazine din Bucureşti, împreună cu mama directoarei ARR, încercând să satisfacă pretenţiile acesteia. După trei încercări de a cumpăra televizorul dorit de Daniela Dobrilă, Ştefan Cadar s-a lăsat păgubaş şi i-a dat Danielei Dobrilă banii necesari pentru a şi-l cumpăra singură.

Cu nevasta supărată! Patronul de la Fany nu înţelese ce fel de televizor îşi dorea Daniela Dobrilă şi cum un astfel de produs - LCD Samsung, SMART, diagonala de 102 cm - poate fi cumpărat fără telecomandă.


Mai mult, i s-a plâns soţiei, Olezia Cadar, la rândul ei arestată la domiciliu, pentru dare de mită, că a cheltuit mai mulţi bani cu deplasările la magazinele din Bucureşti, decât contravaloarea televizorului.

Olezia Cadar chiar i-a reproşat soţului ei că, la câte deplasări a făcut la Bucureşti pentru a-i cumpăra televizorul, a cheltuit de trei ori valoarea unei astfel de scule şi că mai bine îi dădea de la bun început banii ca să-şi cumpere singură televizorul.


De altfel, la percheziţia efectuată de DNA la vila din Popeşti Leordeni a directoarei ARR, televizorul cu pricina a şi fost descoperit de anchetatori.

Daniela Dobrilă a cerut şi două laptopuri cu caracteristici exacte. "Doamna Dobrilă s-a dovedit a fi un funcţionar public extrem de exigent, atunci când era vorba despre mita pe care o primea. Pe lângă televizor, a mai cerut de la soţii Cadar - două laptopuri marca Apple, cu ecrane de 17, respective 15 inch, arată anchetatorii.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter