Actualitate

Ce au hotărât judecătorii ÎCCJ în privinţa fostului primar Sorin Apostu. Decizia este definitivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat săptămâna trecută recursul în cazul fostului primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Apostu a fost condamnat, în iulie 2013, de Curtea de Apel Târgu Mureş, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie.

Cu toate că procesul a fost amânat pe data de 9 aprilie 2014, în încheierea din 24 martie judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Sorin Apostu până la soluţionarea definitivă a cauzei.

Atfel, potrivit judecătorilor ÎCCJ, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, Sorin Apostu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuieşte, desemnat cu supravegherea sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.


Fostul primar a fost avertizat că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Hotărârea magistraţilor ÎCCJ este definitivă.


De asemenea, în aceeaşi şedinţă de judecată, magistraţii au încuviinţat proba testimonială formulată de Sorin Apostu, Călin Stoia şii Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie privind audierea martorilor Aspazia Droniuc, Andrea Eszter Tohotan, Nelu Miron, Laszlo Attila şi Ramona Cuc.

ÎCCJ au respins cererile lui Sorin Apostu prin care solicita reaudierea martorului Liviu Neag  (directorul RATUC Cluj) şi efectuare a unei confruntări între el şi martora Aspazia Droniuc.


„Respinge cererea formulată de Sorin Apostu privind efectuarea unei expertize grafoscopice a semnăturilor existente pe cele 29 de bonuri fiscale emise de Mol România. Respinge cererea formulata de Monica Apostu privind efectuarea unei expertize a înregistrărilor audio şi video. Respinge cererea de ridicare a măsurii liberării provizorii sub control judiciar”, se mai arată în încheierea magistraţilor.

abonare newsletter