Actualitate

OPC Cluj se apără în dosarul cărnii stricate: Niciun comisar nu este cercetat penal, toţi am dat dovadă de profesionalism

Reprezentanţii OPC Cluj au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că „niciun comisar de execuţie din Regiunea NV nu face obiectul vreunei cercetări penale, nu este citat în vreun dosar penal şi nu face obiectul niciunei cercetări administrative sau a unei alte proceduri”.

Potrivit sursei citate, "în activitatea desfăşurată, toţi comisarii au dat dovadă de integritate şi profesionalism în desfăşurarea sarcinilor de serviciu care le-au fost repartizate”.

Aceştia mai spun că în ceea ce priveşte activitatea condusă de comisarul şef adjunct la nivelul CJPC Bistriţa-Năsăud, „aceasta a fost evaluată ca fiind una foarte bună, cu rezultate notabile începând de la acţiunile de informare-consiliere ale consumatorilor, până la aplicarea dispoziţiilor legale în vigoare în cazurile în care s-a impus”.


„Instituţia noastră nu a fost notificată/informată despre nicio acţiune a vreunei instituţii ale statului cu privire la o acţiune penală la adresa comisarilor de execuţie la nivelul Regiunii Nord-Vest (inclusiv CJPC Bistriţa-Năsăud), motiv pentru care tot personalul din subordine este la serviciu şi îşi desfăşoară activitatea în domeniu cu toată responsabilitatea”, se mai arată în documentul citat.

Potrivit unui comunicat al DIICOT în dosarul cărnii stricate sunt suspectate persoane care deţin funcţii publice, printre care N.V.V, având calitatea de inspector în cadrul OPC Cluj, este suspectat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat.


„În cauză există suspiciunea rezonabilă că N.V.V. a pretins şi a primit foloase materiale (produse de carmangerie) de la inculpatul C.B, cu scopul de a interveni pe lângă un inspector din cadrul OPC Bistriţa Năsăud, pentru a aplica  sancţiunea avertismentului la o societate comerciala datorită încălcării unor prevederi legale privind punerea în vânzare a produselor din carne printr-un magazin de desfacere”, se arată în documentul citat.

De asemenea, şi directorul Comisariatului Regional Cluj al Oficiului pentru Protecția Consumatorului, Cristian Nicula, care a fost audiat în dosarul mafiei cărnii a fost lăsat să plece acasă fără a fi pus sub acuzare. Nicula a fost dus la audieri la București, de către polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj după ce pe numele său a fost emisă o citație.


Nicula a declarat că nu a fost pus sub acuzare și că speră că i-a lămurit pe procurorii DIICOT în chestiunile care sunt de interes pentru anchetă.

"Nu am nicio calitate în dosar. Mai multe nu vă pot spune. Am fost chemat la audieri şi sper că anumite chestiuni au fost lămurite şi cred că lucrurile s-au clarificat", a spus Nicula, care a refuzat să spună ce legătură are cu patronii societăţii Michelangelo SRL, cea mai mari carmanegerie din judeţul Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter