Actualitate

Operaţiunile de căutare a avionului Malaysia Airlines au fost RELUATE

Operaţiunile de căutare a avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, suspendatate marţi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au fost reluate miercuri dimineaţa, în largul Oceanului Indian după ce noi imagini înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte în această zonă.

Noile imagini înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian, în care s-a prăbuşit zborul avionul care asigura zborul MH370, cu 239 de persoane la bord, pe 8 martie, a anunţat miercuri Malaysia, relatează AFP, preluat de Mediafax.

În imagini înregistrate de către un satelit Airbus Defence and Space apar zeci de obiecte care plutesc, într-o zonă de 400 de kilometri pătraţi de ocean, a declarat pentru presă ministrul Transporturilor Hishammuddin Hussein.


”În prezent nu mai căutăm acum în carul cu fân, ci încercăm să ne dăm seama unde se află carul”, a declarat Mark Binskin, on oficial australian. În afară de navele chineze, cel puţin 12 avioane vor încerca să găsească zborul MH370.

"Astăzi căutările se vor extinde pe o suprafaţă de 80.000 de kilometri pătraţi," a anunţat Autoritatea australiană pentru Securitate Maritimă (AMSA).


Premierul autralian,Tony Abbott, a asigurat că operaţiunile de căutare vor continua până când există speranţa de a găsi măcar ceva.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri şi membri ai echipajului.


Şase state participă la aceste căutări: Australia, Noua Zeelandă, Statele Unite, Japonia, China şi Coreea de Sud.

Ultimele Stiri
abonare newsletter