Actualitate

KGB-ul transnistrian a doborât un avion fără pilot care spiona regiunea

Comitetul Securității Statului (KGB) al așa-numitei "Republici Moldovenești Nistrene" ("PMR" – Transnistria) a anunțat că, în 23 martie, a fost interceptat un avion fără pilot care survola deasupra regiunii cu scopul de a efectua înregistrări video și foto ale Transnistriei motiv pentru care acesta a fost doborât.

"La 23 martie, organul însărcinat cu securitatea republicii a stabilit că a avut loc un survol și au fost efectuate înregistrări video și foto ale teritoriului Transnistriei prin utilizarea unui aparat de zbor fără pilot /BPLA/", informează un comunicat al KGB-ului de la Tiraspol pe site-ul său oficial www.kgb-pmr.com.

Potrivit KGB-ului nistrean, specialiștii de la Tiraspol au ajuns la concluzia că avionul fără pilot a fost lansat "de pe teritoriul Ucrainei de un grup de persoane care au legătură cu Serviciul de Securitate ucrainean, Statul Major al Ministerului Apărării ucrainean sau cu activiști din cadrul mișcării ucrainene Pravîi Sektor", de extremă-dreaptă.


Potrivit Tiraspolului, survolul a fost efectuat pentru "a spiona" Transnistria.

În comunicat, "KGB PMR subliniază că în cazul unor încercări de trecere ilegală a frontierei de stat a PMR, inclusiv frontierele aeriene definite de Legea PMR +Cu privire la frontiera de stat+ din 10 iunie 2013, Transnistria își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele juridice disponibile pentru a o proteja".


Comunicatul adaugă că "KGB PMR cere reprezentanților țărilor garante, participanților la operațiunea de menținere a păcii să nu ia măsuri cu caracter militar pentru a obține informații, întrucât ar conduce la creșterea tensiunilor, inclusiv în sectorul frontierei dintre Transnistria și Ucraina".

Ultimele Stiri
abonare newsletter