Actualitate

Dragnea: Va fi concurență pentru construirea hidrocentralei de la Tarniţa

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la finalul vizitei în China, că toate companiile cu care a discutat sunt interesate de construirea hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti, din județul Cluj.

Acesta a afirmat, referitor la proiectul hidroenergetic de la Tarniţa-Lăpuşteşti, evaluat la peste 1,1 miliarde de euro că de acesta sunt interesate aproape toate companiile cu care a discutat, ceea ce, pentru România, este foarte bine, pentru că "va fi concurenţă".

În luna noiembrie, directorul companiei de proiect pentru construcţia hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti (judeţul Cluj) a semnat o scrisoare de confort în acest sens cu vicepreşedintele executiv al Sinohydro Corporation.


Negocieri avansate pentru termocentrala de la Rovinari

În ceea ce priveste negocierile cu partea chineză pentru construcţia unei noi termocentrale la Rovinari, acestea ”sunt foarte avansate, reprezentanţii investitorilor urmând să vină în România în perioada imediat următoare”, a mai declarat vicepremierul Liviu Dragnea, la finalul vizitei efectuate în China.


Construcţia termocentralei Rovinari, cu un nou grup energetic de 500 MW, a fost inclusă în vara anului trecut în Planul naţional de investiţii al Guvernului, fiind prezentat atunci că grupul China Huadian Engineering ar urma să asigure o investiţie de circa un miliard dolari.

"Cu aceeaşi cantitate de cărbune, obţii o cantitate dublă de energie şi, foarte important, se respectă normele de mediu", a spus Dragnea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter