Actualitate

Un medic, o asistentă şi două infirmiere, reţinute în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos

Medicul şi asistenta care fac parte din Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa şi două infirmiere au fost reţinuţi şi vor fi duşi în instanţă cu propunere de arestare, fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos.

Medicul Laura Ionela Bustan şi asistenta Veronica Duţă de la Cabinetul de expertiză medicală Olteniţa din cadrul Casei Judeţene de Pensii Călăraşi şi două infirmiere de la Spitalul Municipal Olteniţa au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar marţi vor fi duse la Tribunalul Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă în dosarul pensiilor medicale acordate în baza unor documente false.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Călăraşi, Xenofonte Purcărea, cele patru sunt acuzate de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi infracţiuni de fals.


În acelaşi dosar, doi poliţişti sunt cercetaţi în libertate pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă medicul şi asistenta de la Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa pentru ca rude ale lor să poată obţine documente de specialitate în baza cărora să primească pensii de boală.

Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz vor fi extinse asupra altor peste 200 de persoane, care vor fi puse sub acuzare pentru dare de mită şi înşelăciune, întrucât au beneficiat de pensii de la bugetul public în baza unor documente falsificate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter