Actualitate

Avion militar sirian, doborât de armata turcă

Un avion militar sirian a fost doborât, duminică, de artileria antiaeriană turcă, în timp ce bombarda poziţii insurgente în apropierea frontierei comune, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). În replică, Siria a acuzat Turcia de susţinerea terorismului.

Regimul Bashar al-Assad denunţă o "agresiune flagrantă", acuzând Turcia de doborârea unui avion militar sirian în regiunea de frontieră Kasab, situată în nord-vestul Siriei.

"Într-o agresiune flagrantă care evidenţiază implicarea premierului Recep Tayyip Erdogan în susţinerea grupurilor teroriste, apărarea antiaeriană turcă a doborât un avion militar sirian care ataca grupuri teroriste pe teritoriul sirian", anunţă un oficial din cadrul Ministerul sirian al Apărării.


La rândul său, premierul Recep Tayyip Erdogan a avertizat că riposta Turciei va fi mai puternică în cazul în care avioane militare siriene vor pătrunde în spaţiul aerian turc.

"Apărarea antiaeriană turcă a atacat un bombardier sirian care efectua operaţiuni deasupra provinciei Lattaquia. Avionul a luat foc şi s-a prăbuşit pe teritoriul Siriei", anunţă OSDO.


Confruntările între forţele guvernamentale şi insurgenţi continuau duminică pentru obţinerea controlului asupra punctului vamal Kasab, între Siria şi Turcia.

Trei grupări islamiste rebele, inclusiv Frontul Al-Nusra, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, sunt implicate în intense confruntări armate cu armata siriană în această zonă.

Etichete: siria turcia
Ultimele Stiri
abonare newsletter