Actualitate

Patronul Fany, Ştefan Cadar, rămâne în arest. Curtea de Apel Cluj a RESPINS recursul

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins, vineri, recursul omului de afaceri Ştefan Cadar, patronul Fany, împotriva încheierii Tribunalului Cluj prin care s-a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, Curtea de Apel Cluj, a respins şi recursul DNA împotriva măsurii arestului la domiciliu faţă de Olezia Cadar.

“În urma şedinţei desfăşurate în cameră de consiliu astăzi, 21 martie, Curtea de Apel Cluj a dispus respingerea contestaţiilor formulate de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj şi de către inculpaţii Ştefan Cadar şi Olezia Cadar împotriva încheierii penale a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj. Hotărârea este definitivă şi a fost pronunţată în cameră de consiliu”, a precizat judecătorul Valentin Chitidean, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Cluj.

În 14 martie, după audieri maraton care au durat mai bine patru ore, judecătorii Tribunalului Cluj au decis ca omul de afaceri Ştefan Cadar, asociat la firma de transport Fany, care fusese reţinut de DNA pentru mai multe fapte de corupţie, să fie arestat p preventiv pentru 30 de zile, iar soţia sa, Olezia Cadar, şi directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, au primit măsura arestului la domiciliu.


La acea dată DNA a depus contestaţie la măsura arestului la domiciliu, iar Ştefan Cadar a contestat arestarea preventivă.

Potrivit procurorilor DNA, Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR) Bucureşti, a primit mită de la patronii firmei FANY SRL pentru sprijinul promis în câștigarea licitației, diverse bunuri şi bani: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de 12.000 euro).


De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaților, a rezultat că inculpata Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soții Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de 3500 euro.

În contextul demarării procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judeţean de persoane, inculpații Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia, ar fi apelat la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee, din cele scoase la licitaţia ce a debutat la finele lunii noiembrie 2013.


De asemenea, a mai rezultat că, tot la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela ar fi apelat pentru a obţine acte necesare câştigării procesului intentat împotriva Consiliului judeţean Cluj, în legătură cu scoaterea de la licitație a unor trasee din Zona Metropolitană Cluj.

S-a stabilit că, în vederea câştigării licitaţiei inculpatul Cadar Eronim Ştefan s-ar fi deplasat în perioada noiembrie – decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru „a rezolva” din timp licitaţia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la inculpata Dobrilă Daniela.

Ultimele Stiri
abonare newsletter