Actualitate

Judecătorii ÎCCJ au amânat judecarea recursului în cazul fostului primar Sorin Apostu

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat judecarea recursului în cazul fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

Apostu a fost condamnat, în iulie 2013, de Curtea de Apel Târgu Mureş, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie. „Judecătorii au amânat cauza pentru data de 9 aprilie 2014”, au precizat reprezentanţii ICCJ, fără a oferi mai multe detalii.

Recursul la sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş a fost înregistrat în 18 noiembrie 2013 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar miercuri a fost programat primul termen de judecată. Procesul lui Apostu se reia pe fondul intrării în vigoare a noilor coduri penale, fapt ce ar putea influenţa decizia finală.


În 29 iulie 2013, sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş prin care fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu şi soţia sa au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie a fost atacată cu recurs atât de cei doi, cât şi de DNA, astfel că dosarul a fost trimis la instanţa supremă.
Potrivit reprezentanţilor Arhivei penale de la Curtea de Apel Târgu Mureş, în urma sentinţei prin care fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, iar soţia sa, avocatul Monica Apostu, la trei ani de închisoare cu suspendare, s-au înregistrat mai multe recursuri.

Astfel, au declarat recurs atât cei doi inculpaţi, cât şi DNA, au precizat sursele citate. Dosarul urma să fie trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru judecarea recursurilor. 


Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat, în 25 iulie 2013, de Curtea de Apel Târgu Mureş, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de corupţie, soţia acestuia - la trei ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat.

abonare newsletter