Actualitate

Clujenii, chemaţi să boicoteze circul cu animale

Un ONG din Cluj-Napoca solicită interzicerea folosirii animalelor la circ şi îi cheamă pe toţi iubitorii de animale, să participe, astăzi, la o acţiune de boicot.

Clujenii, chemaţi să boicoteze circul cu animale Clujenii, chemaţi să boicoteze circul cu animale

Acţiunea de boicot a circului cu animale vine în contextul în care hipermarketul Cora va găzdui circul Las Vegas, unde, timp de o săptămână, vor fi expuse şi umilite mai multe animale nefericite. "Boicotaţi circul!", este îndemnul ONG-ului Vocea Animalelor. "Acţiunea din 21 martie este un gest care vrea să atragă atenţia asupra injustiţiei şi cruzimii care stă în spatele acestei instituţii numită circ", spun reprezentanţii ONG-ului.

Ei afirmă că animalele sălbatice nu sunt făcute să trăiască în circuri. Pentru un tigru sau un elefant viaţa la circ înseamnă agonie şi durere, înghestuiţi în cuşti în care de abea se pot întoarce şi în care îşi petrec majoritatea existenţei. Mereu în turneu, animalele îşi petrec o bună parte din viaţă în spatele camioanelor circului, în condiţii care nu respectă nici măcar cele mai elementare norme de care au nevoie animalele din captivitate pentru a duce o viaţă decentă.


Majoritatea animalelor suferă deseori de probleme fizice sau psihice care de multe ori sunt pur şi simplu ignorate sau sunt imposibil de tratat, fiind rezultatul vieţii în captivitate.

Potrivit Vocea Animalelor, circurile nu ne învaţă copiii nimic despre animale. Ceea ce văd copiii în arenă nu mai pot fi numiţi lei, tigri, elefanţi sau zebre. Ele sunt doar nişte animale terifiate care au uitat de mult ce înseamă viaţa în libertate. 


Ţări precum Cipru, Grecia, Croaţi, Columbia şi Austria au interzis deja aceste practici inumane pe teritoriul lor, şi din 2015 ele vor fi urmate şi de Marea Britanie şi Belgia. 

Mai multe despre acestu subiect citiţi AICI

Etichete: boicot
Ultimele Stiri
abonare newsletter