monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cai putere şi muzică rock la cel mai nou festival al Clujului - FOTO

Prima ediţie a festivalului „T-Festival”, cel mai nou festival internaţional dedicat transportatorilor din Sud-Estul Europei va avea loc în perioada 9 - 11 mai 2014, în localitatea Jucu, în incinta Parcului Industrial Tetarom III (parcarea DeLonghi).

Eveninimtul este Organizat de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri (OUNTR) din România în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu alte instituţii şi reprezentanţe ale industriei auto din România.

„Festivalul se doreşte a fi cel mai mare eveniment din ţara noastră dedicat cailor putere şi muzicii, dar şi unul dintre cele mai importante din această zonă a Europei. Pasiunea pentru rock, camioane şi motociclete, dar şi spiritul liber şi dorinţa de viaţă au creat premisele naşterii acestui festival unic, în cadrul căruia vor fi premiate cele mai frumoase camioane şi motociclete”, transmit organizatorii evenimentului.


T-Festival va reuni nume importante din industria transporturilor rutiere, urmând a găzdui o serie de concursuri pentru camioane, motociclete şi choppere, de măiestrie în arta condusului, precum şi renumitul concurs „Scania – Young European Truck Driver 2014” – cea mai mare întrecere dedicată şoferilor profesionişti din lume. Alături de aceste evenimente specializate vor avea loc şi concerte ale unor renumite trupe de muzică rock şi rock’n’roll din România şi străinătate, care vor evolua în serile de 9 şi 10 mai.

Totodată, în virtutea unui protocol încheiat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Facultatea de mecanică, în cadrul festivalului vor fi expuse diverse ansamble şi componente de maşini realizate de cercetătorii şi inginerii acestei prestigioase instituţii academice.


„În ultimii ani, Consiliul Judeţean Cluj s-a implicat activ în organizarea de evenimente social-artistice la care au participat zeci de mii de oameni, atât din ţară cât şi din străinătate. Succesul Festivalului „Electric Castle” ne-a impulsionat să continuăm în această direcţie şi să ne implicăm într-un alt proiect important, care are toate premisele să devină un veritabil brand al judeţului: T-Festival. În contextul în care Clujul a fost desemnat deja drept Capitală Europeană a Tineretului 2015 şi  este angrenat în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană-2021, apreciem organizarea acestui festival ca fiind mai mult decât oportună. Totodată, ne dorim ca T-Festival să contribuie la promovarea turistică a acestei zone, la Jucu fiind aşteptaţi un număr important de clujeni, dar şi turişti străini”, a declarat Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

Persoanele interesate să afle preţul biletelor la acest festival, informaţii legate de transportul participanţilor din municipiul Cluj-Napoca în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu, precum şi alte categorii de informaţii referitoare la desfăşurarea T-Festival, sunt invitate să acceseze site-ul oficial, respectiv contul de Facebook al evenimentului: www.t-festival.ro şi www.facebook.com/TFestivalCluj.  

Etichete: cj cluj jucu tetarom 3